Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε αλλά ούτε και να μπούμε σε λεκτική διαμάχη με την Τουρκία

Νίκος Δένδιας: Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε αλλά ούτε και να μπούμε σε λεκτική διαμάχη με την Τουρκία

Εκτενή αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στην παράνομη συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του. 

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα εδάφη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα την ύπαρξή της με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα». Τόνισε ακόμα ότι η Τουρκία ανεβάζει διαρκώς την ένταση και μάλιστα πραγματοποιεί και επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Δένδιας δήλωσε όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά: «Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πολωνό ομόλογό μου για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την εμπλοκή της Τουρκίας στην Λιβύη. Μετά την ενημέρωση που έκανα στους συναδέλφους μου της ΕΕ και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νιούλαντ στη Νέα Υόρκη υπογράμμισα την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής από την Τουρκία η οποία εντείνεται διαρκώς και πολλές φορές σε προσωπικό επίπεδο. Ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε αλλά ούτε και να μπούμε σε λεκτική διαμάχη με την Τουρκία. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα εδάφη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα την ύπαρξή της με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα. Βλέπουμε με ικανοποίηση ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν αποκηρύξει δημοσίως τις πρακτικές της Τουρκίας. Υπογράμμισαν το προφανές. Ότι η τωρινή διοίκηση στην Τρίπολη της Λιβύης δεν έχει δικαιοδοσία να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το τωρινό μνημόνιο κατανόησης ανάμεσα στην Τρίπολη και την Τουρκία δεν είναι μόνο παράνομα αλλά και κενά περιεχομένου». 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις