Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νότης Μηταράκης: Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του

Νότης Μηταράκης: Ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει τα σχέδιά της για τον φράχτη στον Έβρο επανέλαβε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης τόνισε πως ο φράχτης στον Έβρο, με τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά του, επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του και πως «η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα συνοδά έργα και τα έργα επιτήρησης. Υπάρχει πρόβλεψη 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη».

Όπως είπε, το μεταναστευτικό αναμένεται να αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαϊου, ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση μείωσε τις ροές κατά 80%.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές του περί επαναπροωθήσεων μεταναστών και «επιθέσεις» εναντίον της αστυνομίας και του λιμενικού, εναντίον των ηρώων δηλαδή (όπως είπε) που καθημερινά δίνουν μάχη στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία σημείωσε πως «είναι καλό να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με την Τουρκία. Την Τρίτη, μαζί με τον Ν. Παναγιωτόπουλο θα δω τον Χουλουσί Ακάρ και τον Σουλεϊμάν Σοιλού, στο πλαίσιο δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με τη γείτονα».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις