Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη: «Από σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. στα Χανιά θα είμαι εγώ»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Από σήμερα βουλευτής της Ν.Δ. στα Χανιά θα είμαι εγώ»

Στις τελευταίες εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στον νομό Χανίων. Από σήμερα, όπως δήλωσε η ίδια, τον ρόλο αυτόν αναλαμβανει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από σήμερα η Νέα Δημοκρατία έχει «βουλευτή» στα Χανιά και τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το παραπάνω έκανε γνωστό, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η βουλευτής και πρώην υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως, «ανακοίνωσα στα μέλη της ΝΟΔΕ πως από σήμερα τα Χανιά, έχουν βουλευτή αντιπολίτευσης που θα είμαι εγώ. Αναλαμβάνω την ευθύνη αυτή και την δουλειά του βουλευτή Χανίων, θα την κάνω προσωπικά και θα κάνω κάθε προσπάθεια για την φέρω εις πέρας.»

«Δεν θα ανεχτώ πισώπλατα μαχαιρώματα»

Η κα Μπακογιάννη μιλώντας στα στελέχη της ΝΟΔΕ, με τα οποία συναντήθηκε νωρίτερα, έστειλε σαφές μήνυμα, πως δεν θα ανεχτεί πισώπλατα μαχαιρώματα μεταξύ συναγωνιστών, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως βασικό στόχος όλων των συναγωνιστών θα πρέπει να είναι, ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, να είναι για μια ακόμη φορά Κρητικός, να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κα Μπακογιάννη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου είπε μεταξύ άλλων πως η Ν.Δ. κηρύσσει πανστρατιά, για να πετύχει το στόχο που είναι να είναι η επόμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η πόρτα του κόμματος είναι ανοιχτή.

Η Βουλευτής της Ν.Δ άσκησε εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση, αναφερόμενη στην πολιτική της για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως αν έχει η κυβέρνηση μια ελπίδα να πετύχει στη διαπραγμάτευση αυτό οφείλεται στην προσπάθεια των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

«Δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές»

Σε ερώτηση για το να διανύουμε προεκλογική περίοδο η κα Ντόρα Μπακογιάννη, είπε πως η ΝΔ εντατικοποιεί την προσπάθεια της, σημειώνοντας πως «δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές. Στόχος μας δεν είναι μόνο να καταψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ,αν και είμαστε σίγουροι πως θα καταψηφιστεί, αλλά θέλουμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες για το τι θα κάνουμε εμείς. Το δύσκολο είναι το τι θα πεις εσύ και το όποιο θα πρέπει κατά κεραία να υλοποιήσεις.»

«Η χώρα υπερφορολογείται, μόνο ο Τσακαλώτος δεν το πιστεύει»

Η κα Μπακογιάννη σε ότι αφορά την οικονομία είπε πως η χώρα υπερφορολογείται, κάτι που μόνο ο κ. Τσακαλώτος δεν πιστεύει, ενώ επεσήμανε πως το χρέος των πολιτών προς το Ελληνικό κράτος ξεπερνάει τα 101 δισ. ευρώ χωρίς σε αυτά τα συμπεριλαμβάνονται τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Είπε δε, πως το συνολικό ιδιωτικό χρέος φθάνει τα 300 δις, τονίζοντας πως καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί με αυτά τα νούμερα.

Τόνισε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια φορολογική επανάσταση με μείωση φορολογικών συντελεστών, πάταξη της φοροδιαφυγής και επίσης να δοθεί η δυνατότητα της μικρές επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

«Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΒΟΑΚ αποτελεί χρέος τιμής»

Σε ότι αφορά τον ΒΟΑΚ η κα Μπακογιάννη είπε πως παρότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει κάνει σπουδαία δουλειά για το θέμα αυτό, τώρα μαθαίνει πως οι αρμοδιότητες του φεύγουν από αυτόν και πηγαίνουν κάπου στο κέντρο και σε ανθρώπους που καν δεν γνωρίζουν που είναι ο ΒΟΑΚ.

Ανέφερε πως τρία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει ακόμα η Στρατηγική μελέτη για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη ενώ τόνισε με νόημα πως και οι παλαιότερες κυβερνήσεις σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έκαναν το χρέος τους απέναντι στο νησί.

Σημείωσε δε με νόημα πως, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΒΟΑΚ αποτελεί χρέος τιμής.

Τέλος η κα Ντόρα Μπακογιάννη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την προσφορά των τεσσάρων υπερσύγχρονων ασθενοφόρων στον τομέα ΕΚΑΒ της Κρήτης.

Πηγή: zarpanews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις