Site icon NewsIT

Ο καταδικασμένος Λαγός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας

01.12.2020 | 17:13
Ο καταδικασμένος Λαγός κατέθεσε αγωγή εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας

Αγωγή σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατέθεσε, μέσω του δικηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών ως «διευθυντής» της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιάννης Λαγός ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της άρσης της ασυλίας του, από το Ευρωκοινοβούλιο και να οδηγηθεί στις φυλακές όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ζητάει ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο λόγος της αγωγής εδράζεται σε δήλωση που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ημέρα έκδοσης της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής επικαλείται ότι η κυρία Σακελλαρόπουλου προσέβαλε το τεκμήριο της αθωότητας του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και τις δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο δικόγραφο της αγωγής του ο Γιάννης Λαγός χαρακτηρίζει «ανιστόρητη» τη δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου και αναφέρει πως η χώρα δεν έχει «μακρά δημοκρατική παράδοση».

Επιπλέον, αναφέρει πως η δήλωση της κυρίας Σακελλαρόπουλου τον θίγει διότι τον χαρακτηρίζει «αντιδημοκράτη».

Δεν  παραλείπει δε να προβεί σε αναφορές όπως «ο εθνικισμός δεν ηττάται στα δικαστήρια» και να κάνει λόγο «πολιτική δίωξη». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version