Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Τουρκία στις 4 Απριλίου

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην Τουρκία στις 4 Απριλίου

Την Τουρκία αναμένεται να επισκεφτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και συγκεκριμένα θα μεταβεί στις σεισμόπληκτες περιοχές στις 4 Απριλίου. 

Σύμφωνα με το onalert.gr, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος αποφάσισε να μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία την ερχόμενη Τρίτη – μετά και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές την 21η Μαΐου – ως ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς, στην επίθεση φιλίας της τουρκικής κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη του υπουργό αναμένεται να συνοδευτεί από την αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους Τούρκους. Ο Έλληνας υπουργός μάλιστα σκοπεύει να συνοδεύσει τον Τούρκο ομόλογό του στις περιοχές της νοτιανατολικής Τουρκίας.

Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Άμυνας, η επίσκεψη του κ. Παναγιωτόπουλου στην Τουρκία δεν περιλαμβάνει καμία ατζέντα συνομιλιών που να αφορά στις ελληνοτουρκικές διαφορές, αλλά αποτελεί μία κίνηση πολιτικού συμβολισμού. Μετά την αλλαγή κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – που επέφεραν τα τραγικά γεγονότα του σεισμού και του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και μετά τις ευχητήριες επιστολές της τουρκικής ηγεσίας για την εθνική μας επέτειο του 1821 – η Αθήνα θέλει να αποδείξει εμπράκτως προς τη διεθνή κοινότητα ότι ποτέ δεν αρνείται τη φιλία και το διάλογο στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις