Πολιτική

Ο Ρουπακιώτης θέλει συνάντηση με Σαμαρά για την κατάσταση στις φυλακές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μέσα στις επόμενες μέρες, με δική του πρωτοβουλία, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 Ο κ.Ρουπακιώτης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση των φυλακών (αριθμός κρατουμένων, ασφάλεια φυλακών, κ.λπ.), ενώ παράλληλα θα ζητήσει να ενισχυθούν τα κονδύλια του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να γίνουν προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, να ενισχυθούν οι υπάρχουσες φυλακές από πλευράς ασφαλείας (σκοπιές, κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, τοποθέτηση εναερίων συρμάτων για να μην είναι δυνατή η προσέγγιση ελικοπτέρων, κ.λπ.).

Επίσης, από την πλευρά του υπουργού Δικαιοσύνης θα ζητηθεί να κατασκευαστεί μια φυλακή υψίστης ασφαλείας ή μια από τις υπάρχουσες να μετατραπεί σε υψίστης ασφαλείας.

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης θα αναφέρει ότι οι τεχνικές, ο εξοπλισμός και οι κατασκευές των φυλακών, όπως και οι τρόποι φρούρησής τους είναι πλέον ξεπερασμένοι και υπολείπονται κατά πολύ των μεθόδων που ακολουθεί το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρόμος στη Λαμία από τους 5 Αλβανούς δραπέτες – Έκλεψαν αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ζευγάρι! ΦΩΤΟ

Αυτοί είναι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Έπιασαν και τρίτο δραπέτη – Νέα συμπλοκή με τραυματίες στις φυλακές Τρικάλων

Βίντεο με τις ελεγχόμενες εκρήξεις στις φυλακές Τρικάλων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης