Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είχε σχέδιο να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία

Οικονόμου: Ο Τσίπρας είχε σχέδιο να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόσο για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου όσο και για την επέτειο του δημοψηφίσματος. 

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος», είπε, «παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων και η υπόθεση Novartis. Η υπόθεση αυτή οριοθετεί το τεκτονικό ρήγμα που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα το Σάββατο».

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα ότι δυο στενοί του συνεργάτες έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Είτε έχει παραπλανηθεί, είτε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Τόνισε ακόμα ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν την δικαιοσύνη γιατί η δικαιοσύνη ήταν ένα από τα βασικά αναχώματα που τους εμπόδισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα κράτος παρία. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει τεράστια παράδοση σεβασμού των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κανένα μέλος μας δεν προσπάθησε ποτέ να επηρεάσει την δικαιοσύνη και δεν εκβίασε και δεν απείλησε ποτέ κανένα.

«Μας χωρίζει», είπε αγεφύρωτη άβυσσος με την κουλτούρα και τις πρακτικές του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος μετά την παραπομπή των συνεργατών του.

Για την επέτειο του δημοψηφίσματος είπε για αποτέλεσμα τυχοδιωκτικών χειρισμών καθώς επιβαρυνθήκαμε με ένα αχρείαστο μνημόνιο. Είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης των θεσμών για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κράτος – παρία.

Ουδέποτε στην μεταπολιτευτική ιστορία μας η χώρα υπέστη τόσο μεγάλο κόστος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είπε ακόμα ότι οι τράπεζες υποβαθμίστηκαν, καταβαραθρώθηκε το χρηματιστήριο, έκλεισαν επιχειρήσεις. Όλα αυτά επειδή οι Δον Κιχώτες του ΣΥΡΙΖΑ πάλευαν με ανεμόμυλους πιστεύοντας ότι θα υποτάξουν τον κόσμο.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην λεγόμενη «περήφανη διαπραγμάτευση».

«Από την πρώτη στιγμή είπαν σχεδίαζαν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το σχέδιο αφορούσε την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο. Συζητούσαν σοβαρά να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια».

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μένουν οι ίδιοι αμετανόητοι, είπε και αναφέρθηκε στην δήλωση Τσακαλώτου ότι θέλουν και πάλι να συνεργαστούν με τον κ. Βαρουφάκη.

Δείτε την ενημέρωση 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις