Site icon NewsIT

Όλο το παρασκήνιο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ – Το σχέδιο για τους ανεξάρτητους βουλευτές

22.02.2012 | 17:14
Όλο το παρασκήνιο της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ – Το σχέδιο για τους ανεξάρτητους βουλευτές

Ο κ. Βενιζέλος πάντως και οι συνεργάτες του επιδιώκουν να μην υπάρξει άλλη υποψηφιότητα και η εκλογή να να γίνει από μικρότερο εκλεκτορικό σώμα.

Η Σύνοδος Κορυφής στις 1 και 2 Μαρτίου ίσως να είναι η τελευταία στην οποία θα προσέλθει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, καθώς με την επιστροφή του στην Αθήνα όλα δείχνουν σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή καθώς θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, και μπορεί πλέον να αφοσιωθεί στην εσωκομματική δια-μάχη για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κόμματος με βάση και τις πρόσφατες αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου στις 3 και 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος στην οποία πιθανολογείται, εφόσον αποφασιστεί επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών, ότι θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, διαφορετικά σε ειδική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου μια-δύο μέρες αργότερα, ώστε η εκλογή να πραγματοποιηθεί στις 11 ή 18 Μαρτίου αντίστοιχα.

Πρός το παρόν η υποψηφιότητα Βενιζέλου φαίνεται να είναι η μοναδική, αφού όλοι οι υπόλοιποι φερόμενοι ως αντιπάλοι του (Χρυσοχοΐδης, Παπουτσής Καστανίδης Κατσέλη, Τζουμάκας…) διστάζουν ακόμη να εκτεθούν, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα. Η υποψηφιότητα Παπουτσή σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται πάντως αρκετά πιθανή και αναμένεται να συσπειρώσει ως ένα βαθμό το λεγόμενο «παπανδρεϊκό» μπλοκ.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, αν θα είναι δηλαδή με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων με κάλπη όπως το 2004 και το 2007, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα. Θα εξαρτηθεί από το έαν είναι 1 ο υποψήφιος τελικά, το οικονομικό κόστος της εκλογικής διαδικασίας και την εκτίμηση συμμετοχής, ενώ θα συνεκτιμηθεί και η ασφάλεια της όλης διαδκασίας προκειμένου να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Οι «διαγραμμένοι»…

Εξάλλου έντονη κινητικότητα παρατηρείται στις τάξεις των πρόσφατων διαγραμμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πλέον λογίζονται ως «ανεξάρτητοι». Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις προσεχείς μέρες να εκδηλωθεί κίνηση στην κατεύθυνση συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας… «Ανεξάρτητων Βουλευτών ΠΑΣΟΚ».
Μάλιστα τα σενάρια και οι πληροφορίες φέρουν τους ανεξάρτητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να εξετάζουν ακόμη και την κάθοδο τους στις εθνικές εκλογές!

Το σενάριο αυτό, αν και απίθανο κατά πολλούς, εδράζεται στην «επιχείρηση» της Ιπποκράτους να συγκρατήσει τις σημαντικές διαρροές προς τα Αριστερά και ιδίως προς την ΔΗΜ.ΑΡ. του Φώτη Κουβέλη και την «αποχή».

Πολλά εν τέλει θα καθορισθούν από το χρόνο των εκλογών και όπως λένε κορυφαία στελέχη του κόμματος οι μόνες ημερομηνίες για προσφυγή στις κάλπες είναι η 29η Απριλίου, η 6η Μαϊου και η 13η Μαϊου. Και αυτό γιατί μετά ακολουθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, το νέο πακέτο μέτρων που πρέπει να εγκρίνει η Βουλή τον Ιούνιο, οπότε μετά πάμε για Φθινόπωρο. Εκτός και αν οι κάλπες στηθούν στις παραλίες χαλώντας τα μπάνια του λαού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Βενιζέλος φεύγει… Οι εκλογές έρχονται

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version