Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Άμυνας υπό τον Παναγιωτόπουλο – Στα «ραντάρ» το Oruc Reis

Oruc Reis
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Η ξαφνική αλλαγή πορείας του Oruc Reis βρέθηκε στο μικροσκόπιο και των τριών Όπλων, που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Άμυνας υπό τον υπουργό. Το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου που… ακόμα δεν έχει απάντηση και όλο το χρονικό της κρίσης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το βράδυ της Τρίτης, 11.08.2020, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου για τα όσα συμβαίνουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η σύγκληση του Συμβουλίου Άμυνας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ο συνολικός επιχειρησιακός σχεδιασμός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και ο γ.γ. Αντώνιος Οικονόμου.

Τι κάνει το Oruc Reis;

Νωρίτερα, ένα ερώτημα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον: Αλλαγή στάσης ή τακτικός ελιγμός του Oruc Reis και της Τουρκίας; Άγνωστο.

Το δεδομένο είναι πως, όπως μετέδωσε το Mega, μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Click4more: Ενημέρωσε Αναστασιάδη ο Μητσοτάκης για τα… παιχνίδια του Oruc Reis

Τα τουρκικά πλοία δείχνουν να ακολουθούν πορεία προς νότο, με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά. Κάτι τέτοιο όμως απομένει να φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, η εν λόγω αλλαγή πορείας φαίνεται και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

Δείτε τι μετέδωσε το Mega:

Με πληροφορίες από: Mega.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις