Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΟΝΝΕΔ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος της οργάνωσης της Πεντέλης

ΟΝΝΕΔ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος της οργάνωσης της Πεντέλης

Την παραίτησή της υπέβαλε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.
Είχε προκληθεί σάλος από επιστολή προς τον Χρυσοχοΐδη κατά της εγκατάσταση μεταναστών στο “Αμαλία Φλέμινγκ”.
Παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης, η οποία έκανε δεκτή την παραίτηση.

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης η Φαίη Νικητοπούλου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. Το στέλεχος ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται στο πειθαρχικό της οργάνωσης,  μετά την επιστολή που έστειλε η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε να μην εγκατασταθούν μετανάστες στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης στην επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη εξέφραζε την αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για μεταφορά των μεταναστών στο νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμινγκ”, τονίζοντας πως συμπαραστέκεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όμως δεν την βρίσκει σύμφωνη η μεταφορά τους σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η ανακοίνωση αυτή ξεσήκωσε αντιδράσεις με την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης να αναρτά στο facebook ένα κείμενο χθες το βράδυ στο οποίο έγραφε πως: “Για να προλάβουμε τα σχόλια και τις ανησυχίες κάποιων κακοπροαίρετων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζουμε τον Κυριάκο Μητσοτακικό και την Κυβέρνησή του ως τη μοναδική ελπίδα για τη χώρα μας. Εμείς έχουμε μάθει οτιδήποτε γίνεται νόμος ή άλλη διοικητική απόφαση από τις Κυβερνήσεις της χώρας μας, πόσο μάλλον αυτής που εμείς στηρίζουμε, να το αποδεχόμαστε, να σιωπούμε και να ζούμε με αυτό. Στα πλαίσια της διαβούλευσης, ζητούμε τα δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη μας και κατανόηση για τις ευαισθησίες που αφορούν στην καθημερινότητά μας”.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατάπτυστο κείμενο με ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης χαρακτηρίζοντας το κείμενο “κατάπτυστο” και έκανε λόγο για “ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα”.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής: “Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες».

Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων”

Στην αντεπίθεση η ΟΝΝΕΔ: Ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης

Στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η ΟΝΝΕΔ που ανέφερε μεταξύ άλλων με ειρωνικό ύφος “ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού”.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρει: Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις.

Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις