Πολιτική

Παιχνίδια του Βαρουφάκη με τις τράπεζες κλειστές: “Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία στο κτίριο αλλά δεν μπορώ να σας πω που”

- Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο του Channel 4, Πολ Μέισον
- Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα ήρθαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους δανειστές
- Για κάποιες από αυτές δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα είχε πρόβλημα να τις υπογράψει και άμεσα
- Ξεκαθάρισε όμως πως για να πάρει μορφή συμφωνίας αυτή η πρόταση που βρίσκεται στο κτίριο θα πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει ή να τρολάρει τους ξένους δημοσιογράφους ή να προκαλεί στους Έλληνες πολίτες μία επιπλέον σύγχυση πέρα από αυτές που ήδη έχουν.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η δήλωσή του προς τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον στο κανάλι Channel 4, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος πως υπάρχουν προτάσεις από τους δανειστές που θα τις υπέγραφε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως υπάρχει μία τέτοια πρόταση στο κτίριο όπου βρίσκεται αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει που ακριβώς.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του δήλωσε πως από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προκήρυξε το δημοψήφισμα, έρχονται πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Όπως σημείωσε μάλιστα υπάρχουν τέτοιες προτάσεις που θα τις υπέγραφε άμεσα.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν υπάρχει μία τέτοια πρόταση που θα υπέγραφε άμεσα ο  ίδιος και η ελληνική κυβέρνηση εκείνος απάντησε θετικά, λέγοντας πως “ναι υπάρχει μία τέτοιου τύπου πρόταση εντός του κτιρίου”.

Εάν προφανώς ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν την ώρα της συνέντευξης στο υπουργείο Οικονομικών, η πρόταση αυτή από τους πιστωτές θα βρίσκεται μέσα στο κτίριο το συγκεκριμένο. Βέβαια η συνέντευξη μπορεί να δόθηκε και στο σπίτι του κ. Βαρουφάκη οπότε θα πρέπει εκεί να αναζητηθεί αυτή η ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία έτσι ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να σταματήσει αυτή η νοσηρή κατάσταση σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει μία συμφωνία που θα υπέγραφε αμέσως μέσα στο κτίριο, είπε στον δημοσιογράφο “αλλά δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω που”.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σε αυτή τη συνέντευξη, λέγοντας πως για να πάρει η συγκεκριμένη πρόταση μορφή συμφωνίας, θα πρέπει πρώτα οι Έλληνες πολίτες να ενδυναμώσουν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής φυσικά με ένα ΟΧΙ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βία ανηλίκων: Kids Wallet, κοινωνική εργασία στο σχολείο και δημιουργία τεχνικών γυμνασίων – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Το Kids Wallet είναι διαθέσιμο από τις 12:00 το μεσημέρι ενώ μέσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων
Μαθητές στο προαύλιο σχολείου 7
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1