Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παιχνίδια του Βαρουφάκη με τις τράπεζες κλειστές: “Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία στο κτίριο αλλά δεν μπορώ να σας πω που”

Παιχνίδια του Βαρουφάκη με τις τράπεζες κλειστές: “Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία στο κτίριο αλλά δεν μπορώ να σας πω που”

– Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε συνέντευξη στον γνωστό δημοσιογράφο του Channel 4, Πολ Μέισον
– Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως μετά την απόφαση για δημοψήφισμα ήρθαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους δανειστές
– Για κάποιες από αυτές δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα είχε πρόβλημα να τις υπογράψει και άμεσα
– Ξεκαθάρισε όμως πως για να πάρει μορφή συμφωνίας αυτή η πρόταση που βρίσκεται στο κτίριο θα πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει ή να τρολάρει τους ξένους δημοσιογράφους ή να προκαλεί στους Έλληνες πολίτες μία επιπλέον σύγχυση πέρα από αυτές που ήδη έχουν.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η δήλωσή του προς τον δημοσιογράφο Πολ Μέισον στο κανάλι Channel 4, ο οποίος αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος πως υπάρχουν προτάσεις από τους δανειστές που θα τις υπέγραφε η ελληνική κυβέρνηση, ενώ δήλωσε πως υπάρχει μία τέτοια πρόταση στο κτίριο όπου βρίσκεται αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει που ακριβώς.

Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του δήλωσε πως από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προκήρυξε το δημοψήφισμα, έρχονται πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την πλευρά των εταίρων. Όπως σημείωσε μάλιστα υπάρχουν τέτοιες προτάσεις που θα τις υπέγραφε άμεσα.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν υπάρχει μία τέτοια πρόταση που θα υπέγραφε άμεσα ο  ίδιος και η ελληνική κυβέρνηση εκείνος απάντησε θετικά, λέγοντας πως “ναι υπάρχει μία τέτοιου τύπου πρόταση εντός του κτιρίου”.

Εάν προφανώς ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν την ώρα της συνέντευξης στο υπουργείο Οικονομικών, η πρόταση αυτή από τους πιστωτές θα βρίσκεται μέσα στο κτίριο το συγκεκριμένο. Βέβαια η συνέντευξη μπορεί να δόθηκε και στο σπίτι του κ. Βαρουφάκη οπότε θα πρέπει εκεί να αναζητηθεί αυτή η ενδιαφέρουσα πρόταση για συμφωνία έτσι ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να σταματήσει αυτή η νοσηρή κατάσταση σε όλη τη χώρα.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει μία συμφωνία που θα υπέγραφε αμέσως μέσα στο κτίριο, είπε στον δημοσιογράφο “αλλά δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω που”.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω σε αυτή τη συνέντευξη, λέγοντας πως για να πάρει η συγκεκριμένη πρόταση μορφή συμφωνίας, θα πρέπει πρώτα οι Έλληνες πολίτες να ενδυναμώσουν την κυβέρνηση στο δημοψήφισμα της Κυριακής φυσικά με ένα ΟΧΙ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε