Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παπαγγελόπουλος: “Κλάμα” στην Βουλή! Ο Ρασπούτιν και το “αχαλίνωτο σεξ” – video

Παπαγγελόπουλος
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Σε μια ομιλία “φορτισμένη” και γεμάτη καταγγελίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χάρισε και το… highlight της βραδιάς με μια ατάκα για τον Ρασπούτιν.

Κατηγορηματικά αρνήθηκε όσα του αποδίδονται γύρω από την υπόθεση Novartis ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην μακροσκελή ομιλία του (σ.σ. ξεπέρασε την μία ώρα) το βράδυ της Τρίτης, 08.10.2019, στην Βουλή.

Η ομιλία του στην συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis, ήταν γεμάτη επιθέσεις για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αρνήθηκε πως έκανε οτιδήποτε μεμπτό και μάλιστα μίλησε για σκευωρία εις βάρος του, διαψεύδοντας σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο πως είναι ο… περίφημος Ρασπούτιν.

Απαντώντας δε στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Ράικου, η οποία τον έχει ανοιχτά κατονομάσει ως τον “Ρασπούτιν” υποστηρίζοντας μάλιστα στην κατάθεσή της πως και ο ίδιος αποκαλούσε έτσι τον εαυτό του, ο κ. Παπαγγελόπουλος “έδωσε” το… highlight της βραδιάς. Για να μην πούμε της χρονιάς!

Κι αυτό διότι παρέθεσε ως αντεπιχείρημα στις αιτιάσεις πως είναι ο Ρασπούτιν, το ότι ως ιστορικό πρόσωπο ο Ρασπούτιν είχε… κάποια άλλα προσόντα!

Χαρακτηριστικά τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: “Είναι και ανιστόρητη. Ισχυρίζεται ότι αυτοαποκαλούμαι Ρασπούτιν. Για ιδιότητες… μηχανορραφίες, σκευωρίες, ίντριγκες, παρεμβάσεις. Που όμως δεν αποδίδονται στον Ρασπούτιν, αλλά σε άλλα ιστορικά πρόσωπα.

Θα μπορούσα να αποκαλώ τον εαυτό μου αν είχα αυτές τις ιδιότητες Μακιαβέλι, Μέτερνιχ, Ταλεϋράνδο…

Ο Ρασπούτιν έμεινε στην ιστορία όχι για μηχανορραφίες, ίντριγκες, σκευωρίες…

Αλλά για κάποια φυσικά του προσόντα και για την θεωρία του ότι το αχαλίνωτο σεξ οδηγεί στην απόλυτη εξάντληση και μετά στην θέωση. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι εγώ ποτέ δεν είπα τον εαυτό μου Ρασπούτιν“!

Η αίθουσα ξέσπασε σε γέλια με τον… παραλληλισμό που έκανε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και είναι χαρακτηριστικό ότι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν κατάφερε να συγκρατήσει το γέλιο του…

Περαιτέρω περιγραφή δεν… χρειάζεται, καθώς το βίντεο “μιλά” από μόνο του.

Ο Παπαγγελόπουλος και τα… προσόντα του Ρασπούτιν – Δείτε το βίντεο

Όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

“Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες”, ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που ανέβηκε απόψε στο βήμα της Ολομέλειας για να μιλήσει στη συζήτηση για την πρόταση συγκρότησης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης. Στην ομιλία του που διήρκησε περισσότερο από μια ώρα και έγινε παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία σε βάρος του που στόχο δεν έχει μόνο τον ίδιο αλλά και να “λεκιάσει” τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Παπαγγελόπουλου αφορούσε τον ρόλο της αντεισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράϊκου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Για την πρώτη είπε ότι του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για πειθαρχικό εναντίον της και για την ανανέωση της θητείας της στον ‘Αρειο Πάγο, αίτημα που απέκλεισε ότι μπορούσε να ικανοποιήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος. Για τον δεύτερο ότι όλοι στον ‘Αρειο Πάγο έχουν γνώση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του και άφησε βαρύτατες αιχμές για το ταξίδι στη Βιένη και τη μη παραλαβή στοιχείων για την υπόθεση NOVARTIS.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επεφύλασσε αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι, σε έσχατη ανάγκη, θα αποκαλύψει για ποια πράγματα τον ρωτούσε και τον παρακαλούσε. Παρατήρησε επίσης ότι “ο κ. Σαμαράς δεν έχει μηνύσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα, τον ίδιο, τους εισαγγελείς που ερευνούν τη NOVARTIS, τους μάρτυρες και όποιον άλλον βρεθεί μπροστά του και τον θεωρεί εχθρό του. Στο παρελθόν, έχει μηνύσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη” για να προσθέσει ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς καταφεύγει σε μηνύσεις. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να μηνύσει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή για δεύτερη φορά δεν θα τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ”.

Η στεναχώρια που εξέφρασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

“Είμαι στενοχωρημένος γιατί χωρίς κανένα λόγο και αιτία, εγώ, η οικογένεια μου και όσοι με αγαπούν, δεχόμαστε μια επικοινωνιακή, πρόστυχη και βάρβαρη επίθεση”, είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και κατήγγειλε οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο που έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό και εκτελείται σε βάρος του.

“Επίσης, είμαι στενοχωρημένος γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ΝΔ, και μάλιστα με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ζητούσε- και την έχει προαποφασίσει κιόλας- τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος μου”, δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος που άφησε αιχμές ότι η πρόταση σε βάρος έγινε να τηρηθούν πολιτικές ισορροπίες με εκείνους που “πρόδωσαν την παράταξη της ΝΔ, εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες και επέστρεψαν σε αυτή ως μουσαφηρέοι, και σήμερα εκβιάζουν και απειλούν, με νέα προδοσία, προκειμένου να εκδικηθούν τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα”.

Clck4more: “Έγειρε” η Νοτοπούλου στον ώμο του Παππά! pics

“Σήμερα, αλλά κυρίως στη διαδικασία που θα ακολουθήσει, θα ακούσει και θα μάθει ο ελληνικός λαός άγνωστες πτυχές, στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης. Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Λυπάμαι πολύ αλλά είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω το καλώς εννοούμενο συμφέρον και της δικαιοσύνης και της πολιτικής. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες και τους συνεργούς τους, με ονόματα, με διευθύνσεις και πλήρη αποδεικτικά στοιχεία αυτής της εγκληματικής ομάδας που με οργανωμένο σχέδιο επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη, την εξουδετέρωση μου, για να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες και για να με εκδικηθεί”, είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας χυδαία ψέματα από συγκεκριμένα έντυπα, πρακτορικές μεθόδους με την παρακολούθηση της προσωπικής του ζωής.

“Ψάχνουν ψευδομάρτυρες”

“Αναζητούν εναγωνίως ψευδομάρτυρες ακόμη και από το χώρο της δικαιοσύνης προκειμένου να τους στρατολογήσουν στην εγκληματική τους οργάνωση”, είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και υπογράμμισε: “Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι ένας απλός και ήσυχος άνθρωπος που όμως δεν διστάζω να συγκρουστώ με οποιονδήποτε, όσο δυνατός και είναι, αν νιώσω ότι απειλούμαι ή κυρίως, αν το επιβάλλουν οι αρχές μου”.

“Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής; Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε; θα με άφηνε εκτεθειμένο; “, αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών. Χαρακτήρισε επίσης σαθρή την πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ, για την οποία τόνισε ότι από το περιεχόμενο της, προκύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πολιτική του δίωξη, εξόντωση και πολιτική σκευωρία ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται. Κατήγγειλε επίσης ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να “λεκιάσει” και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Βαρύ κατηγορώ επεφύλασσε για τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς την Ελένη Ράϊκου και τον Ιωάννη Αγγελή και τις καταθέσεις τους.

Για την αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράϊκου, άφησε αιχμές ιδίως για την δεύτερη κατάθεσή της και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή. Χαρακτήρισε ψευδή όσα κατέθεσε για τις φερόμενες τηλεφωνικές συστάσεις του ως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης να στείλει τη δικογραφία για τη NOVARTIS στη Βουλή. Είπε επίσης ότι η Ελένη Ράϊκου του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει για την ανανέωση της θητείας της στον ‘Αρειο Πάγο, αίτημα που ευγενικά της απέκλεισε να ικανοποιήσει. “Να της υπενθυμίσω ότι μου ζητούσε να τη βοηθήσω για τα πειθαρχικά που έγιναν λόγω δημοσιευμάτων σε βάρος της και της αναφοράς μιας ανακρίτριας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της. Ζητούσε από εμένα να την βοηθήσω που την καταπίεζα; Και μετά από 18 μήνες οι κύκλοι της εφηύραν τον Ρασπούτιν”, είπε και πρόσθεσε:”παραμονή της παραίτησής της, με επισκέφθηκε στο γραφείο μου, αφού προηγουμένως είχε επισκεφθεί τον κ. Κοντονή. Μου ζήτησε να τη βοηθήσω να ανανεωθεί η θητεία της για τρίτη φορά, χάριν της φιλίας που είχαμε και της καλής συνεργασίας μας. Της απάντησα πάντα με ειλικρίνεια, ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, διότι ο ‘Αρειος Πάγος ποτέ δεν ανανεώνει θητεία για τρίτη φορά”.

Βουλή

“Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την κ. Ράϊκου. Όσο και αν η ίδια, οι κύκλοι της, τα περιθωριακά εβδομαδιαία έντυπα, και όσοι ελάχιστοι δημοσιογράφοι σήμερα, καιροσκοπικά τη στηρίζουν, αποφεύγουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που δημόσια έχω θέσει, θα αναγκαστεί να απαντήσει στην προκαταρκτική επιτροπή και σε αυτά και σε άλλα πολλά που θα της τεθούν”, είπε και τόνισε ότι η Ράϊκου τοποθετήθηκε Εισαγγελέας για τη διαφθορά το 2013 και ανανεώθηκε η θητεία της τον Ιούνιο του 2015. Η επιλογή της έγινε και τις δύο φορές, με οριακή πλειοψηφία, με μία ψήφο διαφορά. “Πολλοί συνάδελφοί της έλεγαν ότι ήταν άπειρη για Εισαγγελέας Διαφθοράς”, είπε “για την ιστορία”, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι πολλοί ανώτατοι δικαστές έλεγαν ότι η κ. Ράϊκου δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί τον διορισμό της λόγω της οριακής πλειοψηφίας, για λόγους ευθιξίας. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η Ελένη Ράϊκου παραιτήθηκε λίγο προτού λήξει η δεύτερη θητεία της, με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην επιστολή εκείνη δεν έκανε καμία αναφορά σε Ρασπούτιν ή Παπαγγελόπουλο αλλά μιλούσε για μεγάλο σκάνδαλο που είχε εντοπιστεί μαύρο πολιτικό χρήμα, για διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους. “Η κ. Ράϊκου πολύ καιρό μετά την επιστολή παραίτησής της θυμήθηκε, μέσω κύκλων της, να αναφερθεί σε Ρασπούτιν και ανακάλυψε παρεμβάσεις του στο έργο της”, είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και επισήμανε πριν αναλάβουν δράση “οι κύκλοι της κ. Ράϊκου”, είχαν υπάρξει δημοσιεύματα για τον γιατρό σύζυγό της.

Φουλ επίθεση

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε και όσα κατέθεσε η κ. Ράικου για τη σχέση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με την κ. Τουλουπάκη. “Θα της θυμίσω ότι και πριν γίνω υπουργός και μετά συναντιόμασταν για διάφορα θέματα, τρώγαμε με τις οικογένειες μας, είτε έξω είτε στα σπίτια μας. Και της έκανα εγώ τα τηλεφωνήματα που λέει, μετά από τέτοια σχέση! Πρέπει να ντρέπεται! Όταν έγινα υπουργός ερχόταν στο υπουργείο, μου έφερνε γλυκά και φαγώσιμα γνωρίζοντας τη λαιμαργία μου. Μέχρι και γραβάτες μου είχε φέρει. Η φιλική μας σχέση και η οικειότητα που είχαμε, αποκλείει ότι θα την έπαιρνα τηλέφωνο για να της μιλήσω επιτακτικά”, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προειδοποίησε ότι “η διασπορά λυμάτων στο δρόμο τιμωρείται τουλάχιστον, ως υγειονομική παράβαση”.

Για τον Ιωάννη Αγγελή μίλησε για αλλοπρόσαλλους ισχυρισμούς, όπως αυτές αποτυπώνονται στις αναφορές και τις καταθέσεις του, για ισχυρισμούς που εναρμονίστηκαν στα ψεύδη περί Ρασπούτιν, χωρίς να παραλείψει αναφορά στην εν γένει συμπεριφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. “Με τον Αγγελή προσπαθείτε να με οδηγήσετε στο ειδικό δικαστήριο και στη φυλακή”, είπε και πρόσθεσε: “Ας δούμε ποιος είναι ο κ. Αγγελής. Όλος ο ‘Αρειος Πάγος, εισαγγελείς, δικαστές, γραμματείς, δικηγόροι και δυστυχώς πολίτες που τον αντιμετώπισαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γνωρίζουν τις γνώσεις τον χαρακτήρα και κυρίως τη συμπεριφορά του”, είπε και άφησε βαρύτατες αιχμές για όσα έγιναν στη Βιέννη. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κ. Αγγελής έβαλε στο αρχείο της μηνύσεις των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και λοιπών. Έχετε διαβάσει το σκεπτικό του; Ο κ. Αγγελής αποφάσισε την ανάσυρσή τους από το αρχείο όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η τεράστια ευθύνη του στη διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS!”, είπε και παρατήρησε ότι “έχει σημασία να δούμε τι έγινε στη Βιέννη, και να δούμε ποιος είναι ο επίορκος, ποιος είναι ο ψεύτης και ποιος είναι ο τίμιος”.

Φωτογραφίες: Intime.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις