Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπακώστα: Θα στείλω τον “λογαριασμό” στον Ρουβίκωνα – video

Παπακώστα: Θα στείλω τον “λογαριασμό” στον Ρουβίκωνα – video
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

Αποφασισμένη να “σπάσει” αυγά εμφανίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα όσον αφορά την δράση του “Ρουβίκωνα”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα του στείλει τον… λογαριασμό, για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει.

Ο νέα αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, αφού έσπασε το “εμπάργκο” της κυβέρνησης στο ΣΚΑΙ, εμφανίστηκε στο κανάλι του Φαλήρου και εξέφρασε την ενόχλησή της για την δράση του “Ρουβίκωνα” σχετικά με τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές περιουσίας.

Παράλληλα εξέφρασε την ενόχλησή της για την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Ρουβίκωνας από την Αστυνομία, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα στελέχη του είναι γνωστά και μάλιστα γράφουν ανοικτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε μάλιστα πως είναι αποφασισμένη να “στείλει τον λογαριασμό” στον Ρουβίκωνα για όσες καταστροφές έχει προκαλέσει και που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο που έχει χτυπηθεί άγρια οικονομικά στα χρόνια της κρίσης.

Η κ.Παπακώστα εμφανίστηκε αντίθετη με το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο ΣΚΑΙ, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και τόνισε πως είναι οπαδός “της Καραμανλικής σχολής σκέψης και αλλά και της Καζαντζακικής”.

Εγώ εκτός από της Καραμανλικής σχολής σκέψης, είμαι και Καζαντζακική. Όταν είσαι απών για να μην αναλαμβάνεις κομματικό κόστος, είσαι απών από τα πράγματα της χώρας. Ο Καζαντζάκης, λοιπόν έλεγε, αναλαμβάνω την ευθύνη. Εγώ θα φταίω αν κάτι δεν πάει καλά, αν αυτός ο κόσμος δεν πάει καλά. Κανείς μας δεν πρέπει να βγάζει τα πόδια του έξω από την φωτιά. Θεωρώ την απουσία από τον δημόσιο διάλογο, ακόμη και 100% δίκιο να έχεις, πολιτικά εσφαλμένο σε όλες τις περιπτώσεις».

“Και οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση για να προσφέρουμε στον τόπο αυτό. Τις αντικειμενικές θέσεις από τη μια και εμείς τις πολιτικές θέσεις με υπευθυνότητα. Ο πολιτικός κόσμος πρέπει να μάθει να λειτουργεί ως ομάδα. Όλοι μαζί μπορούμε. Και επειδή πολλές φορές παρεξηγούμε. Όταν λέω ότι είμαι της Καραμανλικής σχολής σκέψης, δεν μιλάω για τον Κώστα Καραμανλή. Αναφέρομαι σε μια σχολή σκέψης. Υπάρχει η σχολή σκέψης Παπανδρέου, υπάρχει η σχολή σκέψης Καραμανλή, υπάρχουν και άλλες σχολές σκέψης ακραίες”.

Ακόμη η κ. Παπακώστα ανέφερε πως “η παράταξη δεν βρίσκεται στα στενά όρια της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει μια ευρύτατη παράταξη εδώ που αποτελείται από τη ΝΔ, από τους ΑΝΕΛ, από το νέο και ίσως και από άλλα κόμματα. Στη ΝΔ έχει εγκαταλειφθεί η λογική του όλοι μαζί μπορούμε. Εγώ πάλεψα για αυτό μέσα στη ΝΔ, αλλά διαγράφηκα. Εγώ είμαι Καραμανλική δεξιά, κοινωνική δεξιά, κεντροδεξιό είναι το νέο. Είναι ο μεσαίος χώρος που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί. Το νέο φιλοδοξεί να καλύψει αυτό τον χώρο”.

Όσο για το αν την εκφράζει η Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “έχω να αναλάβει από το νέο, μια ευθύνη που δεν μου αναλογεί. Στις 20 Αυγούστου έγινε μια πρόσκλησή προς όλους και ανταποκρίθηκα. Ο Τσίπρας έκανε πρόσκληση πως όλους και είπε πως κλείνουμε την πόρτα στα οκτώ χρόνια κρίσης και πάμε να κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν παίρνω τίποτα από όσα έχω πει στο παρελθόν, απλά βλέπω οτι δεν ισχύουν πλέον. Αυτή είναι η σχολή σκέψης Καραμανλή. Υβριστές και αντιπάλους έβαλε στο κόμμα του. Νομιμοποίησε και σωστά την Αριστερά, συμφιλίωσε τον τόπο. Και σήμερα έχουμε μια παράταξη με κάποιους να κάνουν εισηγήσεις με θεσμικά μέτρα να αποκλείσουμε την Αριστερά ή αύριο μπορεί και το νέο. Εγώ δεν είμαι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ή βουλευτής ΑΝΕΛ. Εγώ είμαι ανεξάρτητη”.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις