Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παράδοση παραλαβή σε χαλαρό κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών – Γέλια με Τσακαλώτο!

Παράδοση παραλαβή σε χαλαρό κλίμα στο υπουργείο Οικονομικών – Γέλια με Τσακαλώτο!

Πολιτισμένη ατμόσφαιρα στην αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών. Ο απερχόμενος υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μία αστεία στιγμή, ενώ ο νέος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε το δικό του στίγμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών άλλαξε, πλέον χέρια, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχώρησε και ανέλαβε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ωστόσο, πριν αποχωρήσει και προτού προβεί στον απολογισμό του έργου, ο κ. Τσακαλώτος έδωσε αφορμή να “σπάσει” κάπως ο πάγος.

Ξεκινώντας να ευχαριστεί τον στενότερό του συνεργάτη και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, είπε πως ήταν απών, όμως, αμέσως του επισήμαναν πως εκείνος στεκόταν σχεδόν μπροστά του…

Δείτε το αστείο στιγμιότυπο:

Τσακαλώτος έφυγε – Σταϊκούρας ήρθε

“Οι βόμβες με το αναμμένο φιτίλι στην Οικονομία είναι υπαρκτές, αλλά δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου”, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών που ευχαρίστησε για την ενημέρωση που του έκανε, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας, είπε μεταξύ άλλων:

Ευχαριστώ για την υποδοχή και την ενημέρωση τον κ. Τσακαλώτο. Παρότι η Οικονομία κάνει χαμηλές πτήσεις, τα αληθινά προβλήματα και οι βόμβες με το αναμμένο φυτίλι είναι υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου.

Δεν ωφελεί τη χώρα και τους πολίτες. Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σ΄αυτά. Θα διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις και θα επιδιώξουμε συναινέσεις. Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες, τους καλώ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης. Σταθερή στόχευση αποτελεί η κοινωνική συνοχή.

Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις