Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παρακολουθήσεις: Τρία κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την ΝΔ

Παρακολουθήσεις: Τρία κόμματα της  αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την ΝΔ

Για απαράδεκτες πρακτικές  συσκότισης καταγγέλλουν τη ΝΔ και την Κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος Αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις και δηλώσεις των βουλευτών τους που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ  Νίκος Καραθανασόπουλος, σε δηλώσεις του μίλησε για «απαράδεκτες πρακτικές  της ελεγχόμενης από τη ΝΔ πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής. Θεωρούμε ότι αυτές οι πρακτικές διαμορφώνουν το έδαφος για συγκάλυψη των υποθέσεων των παρακολουθήσεων. Θεωρούμε απαράδεκτες τις απειλές της κυρίας Μπακογιάννη που εκτόξευσε προχθές. Αυτό το κλίμα εκφοβισμού και απειλών δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Από αυτή την άποψη το  ΚΚΕ κάνει κάθε προσπάθεια και θα συνεχίσει να κάνει στο να μην συμβιβάζεται με τέτοιες καταστάσεις και να αποκαλύπτει την ουσία των ζητημάτων . Και από αυτή την άποψη, θα επιμείνουμε να συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα.

Καταψηφίσαμε την πρόταση της ΝΔ για τον κατάλογο των μαρτύρων που πρότεινε γιατί πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης. Το ΚΚΕ  θα επιμείνουμε και θα επαναφέρουμε  κάθε φορά ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλοι μάρτυρες. Να γίνει ουσιαστική, διερεύνηση των παρακολουθήσεων και να αποκαλυφθεί το σκοτεινό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και του πολυπλόκαμους μηχανισμούς που κάνουν τις παρακολουθήσεις».

Ελληνική Λύση

Το κόμμα της Ελληνικής Λύσης με γραπτή του ανακοίνωση  καταγγέλλει την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά με αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναφέροντας  «δυστυχώς και αυτή η εξεταστική επιτροπή εξελίσσεται σε μία φαρσοκωμωδία συγκάλυψης και κομματικών σκοπιμοτήτων, αντί να διερευνήσει την αλήθεια και να καταδείξει τους υπεύθυνους για το  σκάνδαλο των υποκλοπών. Το μονοκομματικό προεδρείο της κυβερνητικής πλειοψηφίας απορρίπτει μάρτυρες για να παρεμποδίσει την έρευνα. ΣΥΡΙζΑ και ΠΑΣΟΚ αποχωρούν, δήθεν «οργισμένοι», αλλά θα επανέλθουν στη συνεδρίαση, αποδεικνύοντας ότι δρουν με γνώμονα το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον. Βουλευτές που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή σπεύδουν να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους της «αρεσκείας» τους για τις εξελίξεις στην κατά τα άλλα «απόρρητη» διαδικασία!”

ΜέΡΑ 25: Φαρσοκομωδία της Ομερταπολίτευσης

«Φαρσοκομωδία της Ομερταπολίτευσης” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 λέγοντας πως “με  τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές, ΕΥΠ ένα ακόμα βαρύ καρφί έκλεισε ερμητικά το πρωθυπουργικά διαφημισμένο «άπλετο φως» μέσα στο φέρετρο της διαφάνειας. Το ΜέΡΑ25 αποχώρησε, αρνούμενο να συμμετάσχει στη φαρσοκωμωδία της Ομερταπολίτευσης».​

Καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για τον κατάλογο μαρτύρων και με δηλώσεις του κατήγγειλε  Μαξίμου και ΝΔ ότι οδηγούνται από συγκεντρωτισμό. Ειδικότερα, ο  ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που συμμετέχει στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε πως η « Εξεταστική Επιτροπή που δεν καλεί ούτε τα πρόσωπα τα οποία αναφέρει  στον τίτλο της ίδιας της πρότασης, είναι δυστυχώς προσχηματική. Συγκεντρωτισμό έφερε το Μέγαρο Μαξίμου για τη ΝΔ σε αυτό το σημείο. Δυστυχώς,  συγκεντρωτισμός εξακολουθεί να οδηγεί τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου»

Μαρκόπουλος: Όποιος θέλει να μάθει δεν αποχωρεί από τις διαδικασίες

Ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ από την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, δήλωσε ” Άλλο να φωνάζεις  για διαφάνεια και άλλο να την επιζητάς στα αλήθεια. Όποιος θέλει να μάθει δεν αποχωρεί από τις διαδικασίες. Η   ΝΔ κινήθηκε με απόλυτα θεσμικό τρόπο καλώντας νυν και πρώην διοικητές της ΕΥΠ, τους αρμόδιους από τις Ανεξάρτητες Αρχές που ελέγχουν κάθε έννοια του απορρήτου και ταυτόχρονα έχει καλέσει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη που προτάθηκε από το κόμμα του και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι επιδιώκουν από χθες, σταθερά να στήσουν ένα σώου, ένα πολιτικό ροντέο. Εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις