Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Παραλάβαμε την χώρα στα πρόθυρα κατάρρευσης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

‘Αρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο NewsIt.

 100 ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα που παραλάβαμε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης, έρμαιο μιας πολυεπίπεδης δημοσιονομικής, θεσμικής και αξιακής κρίσης.

Από τις πρώτες ημέρες έγινε σαφές ότι το σύνθημα του Πρωθυπουργού «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», όσο σκληρό κι αν ακουγόταν, ήταν πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται, αναμφίβολα, για τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης μεταπολιτευτικής ιστορίας μας, με το έλλειμμα και το χρέος να βρίσκονται σε επίπεδα εκτάκτου ανάγκης, τη δημόσια διοίκηση σε διάλυση, το κράτος όμηρο της διαφθοράς, τη δημόσια ασφάλεια διάτρητη, τον κοινωνικό ιστό σε αποσύνθεση.

Η κυβέρνησή μας, δεν έχασε ούτε λεπτό. Μέσα στις 100 πρώτες ημέρες, μεταξύ άλλων, καταθέσαμε νομοσχέδια για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιχειρήσεων και για τις αλλαγές στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ». Προχωράμε σε νομοθετικές αλλαγές για ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, για τις δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον εκλογικό νόμο.

Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί και ιδιαίτερη ευαισθησία για τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, προχωράμε στην εφαρμογή προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, με στόχο την ταχεία ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από θεσμικές αλλαγές, τα πρώτα δείγματα των οποίων θα φανούν σύντομα.

Γυρίζουμε, τέλος, τη σελίδα για την ασφάλεια της χώρας, πιστοί στις αρχές του Κράτους Δικαίου και πάντα προσηλωμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εφαρμόζουμε, ήδη, μια νέα αντεγκληματική πολιτική, με νέα μέσα χαρτογράφησης της παραβατικότητας, εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην πάταξη της εγκληματικότητας και με σύγχρονους θεσμούς λογοδοσίας. Στο φλέγον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σφραγίσαμε την είσοδο προς και την έξοδο από τη χώρα μας, ενώ πήραμε πρωτοβουλίες ανθρωπιστικού χαρακτήρα όπως το κλείσιμο της Παγανής και την αλλαγή διαδικασίας χορήγησης Ασύλου, που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Είμαι αισιόδοξος παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει για άλλη μια φορά να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων και να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν ήρθαμε για να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Ηρθαμε για να δώσουμε σκληρές αλλά δίκαιες λύσεις που θα δώσουν ξανά προοπτική στην Ελλάδα, ελπίδα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους Έλληνες. Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε