Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραχάραξη της Ιστορίας από χρυσαυγίτη βουλευτή για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Παραχάραξη της Ιστορίας από χρυσαυγίτη βουλευτή για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

Ακόμα ένα προκλητικό επεισόδιο προσπάθησε να στήσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, με «δημοκρατικούς ύμνους» στον δικτάτορα Παπαδόπουλο αλλά και καταγγελίες κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι η πρόσφατη παρουσία του στη δική της Χρυσής Αυγής αποτελεί ένδειξη πολιτικής παρέμβασης στην Δικαιοσύνη!

Το επεισόδιο προκάλεσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής, επικαλούμενος τα δημοψηφίσματα της Χούντας, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε εκλεγεί από το λαό! Συνέχισε την  πρόκληση με μια επίθεση στον Πρόεδρο της Βουλής γιατί πήγε στην δίκη της Χρυσής Αυγής λέγοντας ο Νίκος Βούστης και «κάποιοι παρατρεχάμενοι του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν μια ωμή παρέμβαση στην δικαστική εξουσία. Και εδώ έχετε το θράσος μπολσεβίκοι να μιλάτε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Είστε μια χούντα άθεων και ανθέλληνες… που η Χρυσή Αυγή θα σας πολεμήσει».

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν άφησε ανταπάντηση την πρόκληση και απάντησε στον χρυσαυγίτη βουλευτή λέγοντάς του: «Πρώτον, η δημοσιότητα της δίκης είναι συνταγματικό κεκτημένο και ως εκ τούτου την παρουσία μας εκεί την θεωρώ υποχρέωσή μας, ως πολίτες. Ήθελε να στείλει και ένα σήμα για την ανάγκη δημοσιότητας της δίκης, της επιτάχυνσής της και απόδοση της δικαιοσύνης. Δεύτερον, ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν εξελέγη με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στην Χούντα. Έχουν κηρυχτεί παράνομες όλες οι πράξεις που επικράτησαν στο ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα. Απύθμενο θράσος, σε μια περίοδο ειδικά όλη η χώρα γιορτάζουμε και τιμάμε και ιδιαίτερα η νεολαία μας την εξέγερση του Νοέμβρη, από το βήμα της Βουλής να γίνεται η αποθέωση του διδάκτορα Παπαδόπουλου».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς προσπάθησε να διευρύνει το επεισόδιο αλλά η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν του έδωσε τον λόγο παρά τις φωνές από τα έδρανα λέγοντας πως «όχι δεν θα το κάνουμε εδώ τσίρκο. Αφήστε τα αυτά γιατί επιδεινώνετε την θέση σας. Για κλείστε το μικρόφωνο».

Τις αναφορές της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασε και ο εισηγητής του ΚΚΕ  Γιάννης Γκιόκας που αμέσως μετά είχε σειρά να πάρει τον λόγο λέγοντας πως «δυστυχώς η αστική δημοκρατία είναι τόσο ευρύχωρη που δυστυχώς χωράει και τέτοιες φωνές…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις