Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Θέμα ωρών η οριστική απόφαση για την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Θέμα ωρών η οριστική απόφαση για την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα αργά το βράδυ ή το αργότερο αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εξετάσει την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Η διαγραφή του από το κόμμα θεωρείται σχεδόν βέβαιη, καθώς τα όσα έχει κάνει ο βουλευτής Χανίων το τελευταίο δεκαήμερο έχουν εξοργίσει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να δώσει δημοσίως απάντηση στο θέμα, στο συνέδριο που πραγματοποιεί σήμερα (28.02.2023) το μεσημέρι η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Σήμερα (28.02.2023), στις 5 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση με την υπόθεση του Παύλου Πολάκη. Στη συνέχεια, την σκυτάλη θα πάρει η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποτελείται από τους: Ρεγγίνα Βάρτζελη, Ερρίκο Βεντούρα, Χαρίκλεια Γιαννακίδου, Αναστασία Θεοδωρακοπούλου, Γιώργο Κακουλάκη, Μιχάλη Καλογήρου, Ζήση Καπράνα, Αντώνη  Κοτσακά, Κυριακή Κουντούρη, Μάκης Μπαλαούρας, Αμαλία Πορτάλιου, Σταμάτη Σακελλίων, Μιχάλη Σπουρδαλάκη, Ελένη Σταματάκη, Λίνα  Χρήστου – Διαουρτά.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται «μουδιασμένα» από τις εξελίξεις αφού στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι . Ακόμα και αυτοί που μέχρι σήμερα ασκούσαν κριτική στον βουλευτή Χανίων εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον την συγκεκριμένη στιγμή -που βρισκόμαστε σε εν δυνάμει προεκλογική περίοδο- μια τέτοια κίνηση είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθεία επίθεση Μαξίμου στον Τσίπρα για την «εκτροπή» Πολάκη» – Πώς «διαβάζουν» τις «μπαλωθιές» στην Κουμουνδούρου

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι σε βάθος χρόνου η διαγραφή του Παύλου Πολάκη μπορεί να βγει σε καλό του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να προσεγγίσει τους κεντρώους ψηφοφόρους που αντιδρούσαν στην φρασεολογία, αλλά και την λογική που ακολουθούσε ο βουλευτής Χανίων.

Φυσικά όλοι παραδέχονται ότι στον νομό Χανίων τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέρα από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια και τα χωρία η δύναμη του Παύλου Πολάκη είναι μεγάλη.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής Χανίων  δεν αποκλείεται να κάνει δικό του κόμμα – κάτι που διαψεύδουν όσοι συνομιλούν μαζί του  – ενώ, άλλοι θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι να κατέβει στις εκλογές ως συνεργαζόμενος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την οποία και προέρχεται πολιτικά.

Την ίδια ώρα η αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στο να αναδείξουν ότι η δουλειά του τομέα Διαφάνειας είναι ένα ομαδικό έργο και όχι αποκλειστική αρμοδιότητα του Παύλου Πολάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νέος τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης εξέδωσε χθες δυο ανακοινώσεις για την υπόθεση Νικολάου προκειμένου να δείξει ότι ο τομέας αυτός έχει συνέχεια και δεν πρόκειται να αναστείλει την δυναμική του παρουσία.

Στην αρχική του ανακοίνωση ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε μάλιστα στα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την Σοφία Νικολάου, λέγοντας: «Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ.  

Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Αργά το βράδυ επανήλθε στο θέμα, λέγοντας: «Η ΝΔ καλύπτει την κ. Νικολάου. Αντί απαντήσεων για την ουσία των καταγγελιών μας, επιλέγει τον δρόμο των υπεκφυγών. 

Με τη σημερινή της ανακοίνωση η ΝΔ παίρνει πάνω της το σκάνδαλο “Νικολάου”, που προκάλεσε ζημιά τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ στον Ελληνικό λαό την ίδια ώρα που η κ. Νικολάου αγόραζε πολυτελή κατοικία.

Επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις