Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέτρος Τατσόπουλος: Αφέθηκα ελεύθερος – Δεν θα πάψω να στηλιτεύω την θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές

Πέτρος Τατσόπουλος: Αφέθηκα ελεύθερος – Δεν θα πάψω να στηλιτεύω την θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές
Free Thinking Zone

Άλλες εποχές θύμισαν όλα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone στο κέντρο της Αθήνας όταν αστυνομικοί συνέλαβαν τον συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο.

Αφορμή για την σύλληψη η μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του υποψήφιος βουλευτής και παρουσιαστής την ημέρα που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος.

«Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση και εγώ να την περάσω στο τμήμα επειδή ένας τύπος αποφασίζει» σχολίασε την ώρα της σύλληψής του ο Πέτρος Τατσόπουλος καθώς ο μηνυτής του είχε ανακοινώσει με ανάρτησή του στα social media την απόφασή του.

Πριν από λίγο με ανάρτησή του στο twitter, ο Πέτρο Τατσόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν. 

«Ευχαριστώ από καρδιάς για την ολόθερμη συμπαράσταση. Αφέθηκα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα μετά τα μεσάνυχτα. Προφανώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη φαιδρή μήνυση. Εξυπακούεται επίσης ότι δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας. Καλή σας μέρα», ήταν η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου.

Δείτε την στιγμή της σύλληψης 

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Free Thinking Zone (@free_thinking_zone)

 

Για το θέμα αντέδρασε και η κυβέρνηση δια του Γιάννη Οικονόμου ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μας επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση και του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις