Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πηγές ΝΔ – Μυστικά κονδύλια : Πανικόβλητο το Μαξίμου βρίσκεται σε αδιέξοδο

Πηγές ΝΔ – Μυστικά κονδύλια : Πανικόβλητο το Μαξίμου βρίσκεται σε αδιέξοδο
φωτογραφία: Eurokinissi

Απάντηση στις κατηγορίες του Μαξίμου περί αθλιοτήτων και κατευθυνόμενων διαρροών σε ιστοσελίδα για μυστικά κονδύλια έδωσαν απόψε κύκλοι της ΝΔ.

Πηγές της ΝΔ, δίνοντας απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρουν τα εξής:

“Μέσα στον πανικό του το Μαξίμου καταφεύγει πια στην έσχατη μέθοδο φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Υπενθυμίζεται ότι με γραπτή παρέμβασή του, και με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, το Μαξίμου κατηγορούσε ανοιχτά την Αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θέτοντας θέμα απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, απειλεί ευθέως τα εθνικά συμφέροντα.

Μάλιστα, το Μαξίμου διαμήνυε στον κ. Μητσοτάκη πως αν θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ, σημείωνε το πρωθυπουργικό γραφείο και καλούσε: Να σταματήσει, όμως, τώρα (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι θα επιμείνουμε στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που οι ίδιοι θεσμοθετήσαμε, κατέληγε η ανακοίνωση της προεδρίας της κυβέρνησης.

Δήλωση του προέδρου της Βουλής

Σε ανάλογη δήλωση προέβη νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (18.10.2018) και  ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης:

«Προκαλεί αγανάκτηση η διαρροή στον Τύπο δήθεν “απόρρητων δαπανών” του ΥΠΕΞ αλλά ταυτόχρονα εγείρει και σοβαρά ερωτήματα για τον στόχο και τις επιδιώξεις όσων πολιτικών προσώπων και ηλεκτρονικών Μέσων δίνουν και αναπαράγουν αυτές τις “ειδήσεις”.

Για πρώτη φορά μια δημοκρατική διαδικασία ελέγχου- γνωστοποίησης των απορρήτων κονδυλίων στη Βουλή, μεσώ της αυστηρής τήρησης του Νόμου που ψηφίστηκε το 2017, εφαρμόζεται, σε αντίθεση με το παρελθόν.

Είναι σαφές πως σε ό,τι μας αφορά, δια του θεσμικού μας ρόλου, η διαδικασία δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά τον προφανή εκνευρισμό όσων πιθανώς θέλουν να επιστρέψουμε στην, για δεκαετίες και επί των ημερών των παρατάξεών τους, πλήρη απόκρυψη, κατασπατάληση και αδιαφανή διάθεση αυτών των κονδυλίων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις