Site icon NewsIT

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λύση τα γενόσημα

11.01.2023 | 12:41
Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λύση τα γενόσημα

Στις ελλείψεις που εδώ και καιρό καταγράφονται σε διάφορα φάρμακα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 το πρωί της Τετάρτης (11.01.2023). 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι σε ένα κομμάτι υπάρχει πλήρης υποκατάσταση, καθώς οι πολίτες μπορεί να μην βρίσκουν επώνυμα σκευάσματα, αλλά βρίσκουν γενόσημα. Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση με τις ελλείψεις και στα επώνυμα φάρμακα σιγά-σιγά ομαλοποιείται.

Μιλώντας για τις ελλείψεις στα φάρμακα, ο υπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα εισπνεόμενα, όπου εκεί έχουμε μικρότερη παραγωγή, ωστόσο γίνονται συνεχείς εισαγωγές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Δήλωσε πάντως ότι ομαλοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις, -ελλείψεις υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ευρωπαϊκό-, αλλά η διαδικασία συνεχώς θα βελτιώνεται.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απευθυνόμενος στους γονείς επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δεν έχει προβλήματα που έχουν άλλες χώρας και τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ έχουν επάρκεια φαρμάκων.

Ανέφερε τέλος πως ό,τι λείπει σε επώνυμο σκεύασμα στα ιδιωτικά φαρμακεία, θα διορθώνεται. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version