Πολιτική

Ποιός είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης που αναλαμβάνει το ΕΣΠΑ

Γιατρός-νεφρολόγος, δύο φορές δήμαρχος Χανίων, ανιψιός τουΚωνσταντίνου Μητσοτάκη και δύο φορές βουλευτής...

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ο οποίος όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι από το Σάββατο ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης με αποκλειστική αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ.

Με λαμπρή σταδιοδρομία ως νεφρολόγος, πρωτεργάτης μάλιστα της μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο Χανίων, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης καλείται να “ξεκλειδώσει” το ΕΣΠΑ…

Οι φίλοι του έχουν να λένε για την προσήλωσή του στους θεσμούς ενώ οι άσπονδοι φίλοι τον χαρακτηρίζουν σχολαστικό… Λέγεται από τους συμπατριώτες του ότι η τυπικότητά του ήταν παροιμιώδης στο δήμο Χανίων, όπου οι υπάλληλοι θυμούνται μέχρι και σήμερα την σιδηρά πειθαρχία που είχε επιβάλλει.

Είναι γνωστές σε όλη τη Κρήτη και όχι μόνο οι κόντρες με τον αντιπρόεδρο Χρήστο Μαρκογιαννάκη, αλλά και με κοινή προέλευση με τον έτερο Χανιώτη Μ. Βολουδάκη, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Α. Σαμαρά, και συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε για το πώς διαμορφωθούν οι ισορροπίες στα Χανιά.

Πάντως ο Κ. Βιρδιδάκης έχει ως όπλο την τεχνογνωσία που απέκτησε απορροφώντας σημαντικά κονδύλια για την Παλιά πόλη Χανίων, όπου προχώρησε στη μεγάλη ανάπλαση της ανατολικής πλευράς της , Σπλάντζιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργικό: Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ορκίζεται αύριο υφυπουργός ΕΣΠΑ

Το ΕΣΠΑ στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 5
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης