Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος! Ο Κοτζιάς ζητεί τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Άμυνας

Νίκος Κοτζιάς

Μια κρίση άνευ προηγουμένου περνάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πρωταγωνιστές δυο από τους πιο κορυφαίους υπουργούς, το Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο.

Ο κ. Κοτζιάς θεωρώντας ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του από αυτά που ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο από τον Πάνο Καμμένο και είχαν να κάνουν με πολύ σοβαρά θέματα όπως η διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του αλλά και για επαφές του υπουργού Εξωτερικών με τον Τζορτζ Σόρο προχώρησε σε μια πολιτική πρωτοβουλία πριν παραιτηθεί. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μέσα στο υπουργικό ακούστηκαν και άλλες σοβαρές κατηγορίες, όπως ότι χρηματίσθηκαν άνθρωποι στα Σκόπια για να περάσει η συμφωνία.

Εδώ λοιπόν ήρθε η σημερινή κίνηση του Νίκου Κοτζιά που γράφει άλλο ένα κεφάλαιο στον πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και στον Πάνο Καμμένο. Αυτό, ονομάζεται «Πολιτική πρωτοβουλία» Κοτζιά, και συνδέεται άμεσα με το χθεσινό «επεισόδιο» στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του ιδίου και του Πάνου Καμμένου.

Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών ζητά την ψήφιση νόμου με τον οποίο η Βουλή θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα ονομαζόμενα «μυστικά κονδύλια» όλων των υπουργείων. Σύμφωνα με κύκλους του ιδίου, μέχρι σήμερα περνούν από τον δημοκρατικό έλεγχο του Κοινοβουλίου τα «απόρρητα κονδύλια» μόνον του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει νομοθέτησης που προώθησε ο κ.Κοτζιάς στην αρχή του 2017.

Σύμφωνα τις ίδιες πηγές, έχει ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να ισχύει ο ίδιος νόμος (που εφαρμόζεται για το υπουργείο Εξωτερικών) και για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία που διαθέτουν στους προϋπολογισμούς τους «απόρρητα κονδύλια». Όπως επισημαίνεται, ένα από αυτά τα υπουργεία είναι το υπουργείο Αμυνας. Ο κ.Κοτζιάς φέρεται να επανέφερε αυτή την πρόταση στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, προκαλώντας την “έκρηξη” του υπουργού Άμυνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις