Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην ελληνική κυβέρνηση – «Ας συνέλθουν»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίθεση της ρωσικής πρεσβείας στην ελληνική κυβέρνηση – «Ας συνέλθουν»

Την ώρα που γινόταν το προφορικό διάβημα στο Ρώσο πρέσβη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για τις ρωσικές επιθέσεις στα χωριά, όπου σκοτώθηκαν χθες οι δέκα Έλληνες ομογενείς, η ρωσική πρεσβεία τραβάει το σκοινί, εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση κατά της ελληνικής κυβέρνησης, με αφορμή την φωταγώγηση της Βουλής στα χρώματα της Ουκρανίας

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Andrey Maslov αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβετο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας, καθώς και την έκκληση του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας

Στην ανακοίνωση της, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιρωσική προπαγάνδα, στον πόλεμο της Ουκρανίας, και την καλεί να… συνέλθει!

«Έχουμε αποδείξεις ότι οι Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας: «Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!

https://twitter.com/RFEmbassyGr/status/1497858893497708548?s=20&t=z5fVnFcdi1KpB2jFXX4TOg

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις