Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Politico: Έρευνα από την OLAF για την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα

Politico: Έρευνα από την OLAF για την διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα

Στο “στόχαστρο” της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) βρίσκεται η διαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα γράφει το “politico”.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με ενδεχόμενα “σκοτεινά” σημεία στην παροχή τροφίμων, για τα οποία η Ελλάδα λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ε.Ε.

Μάλιστα όπως αναφέρει, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που είχε από την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις το 2017.

Ωστόσο όπως είπε, δεν μπορούν να δοθούν παραπάνω πληροφορίες, μιας και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Σημείωσε επίσης πως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν έχουν απαραίτητα διαπράξει κάτι παράνομο.

Το δημοσίευμα που προκάλεσε… συλλήψεις

Όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά την σύλληψη τριών δημοσιογράφων της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” ύστερα από μήνυση του Πάνου Καμμένου,  μετά από δημοσίευμα σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη… Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απ ευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις