Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πολυτεχνείο: Καταδίκη του προπηλακισμού που δέχτηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολυτεχνείο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Ο προπηλακισμός της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ όταν το πρωί της Παρασκευής (16.11.2018) θέλησε να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο έχει καταδικαστεί από τους πάντες.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο. Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι Κώστας Γαβρόγλου, Παναγιώτης Ρήγας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Τόσκας και Αννέτα Καββαδία.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

Η Νέα Δημοκρατία

Η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε «απερίφραστα» με ανακοίνωσή της τους προπηλακισμούς εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ανακοίνωσή του, έκανε έμμεση αναφορά στην κατάσταση στα πανεπιστήμια και στο άσυλο.

«Τα επεισόδια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου έχουν δυστυχώς αποκτήσει σχεδόν εθιμοτυπικό χαρακτήρα και υπογραμμίζουν την ανάγκη να αποκατασταθεί η ασφάλεια στα πανεπιστήμια ώστε να γίνουν πραγματικά ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης για όλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Φωτογραφία Eurokinissi

Παπαδημούλης: Οι τραμπουκισμοί “λεκιάζουν” το Πολυτεχνείο

«Το “Πολυτεχνείο” είναι σύμβολο αγώνα για Δημοκρατία. Δεν έχει “ιδιοκτήτες”. Και οι τραμπουκισμοί το λεκιάζουν!» αντέδρασε, με ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Το “Πολυτεχνείο”, ήταν η αρχή του τέλους της δικτατορίας, που ολοκληρώθηκε με την προδοσία της Κύπρου από τη χούντα. Για αυτό το μισούν και το συκοφαντούν οι φασίστες. Το “Πολυτεχνείο” είναι σύμβολο αγώνα για δημοκρατία. Δεν έχει “ιδιοκτήτες”. Και οι τραμπουκισμοί το λεκιάζουν!», έγραψε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Κίνημα Αλλαγής

Απολύτως καταδικαστέα τα όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο κατά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε, με ανάρτησή του στο Facebook ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο προπηλακισμός προσβάλει «τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το ’73», τόνισε αλλά φρόντισε να… καρφώσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Δυστυχώς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλουν “φασιστικές” πρακτικές πριν λίγα χρόνια ήταν από την άλλη μεριά της Πατησίων υπερασπιζόμενοι το “δικαίωμα” τους να απαγορέψουν τη δική μας είσοδο στο χώρο».

ΟΙ ΑΝΕΛ

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Οι τραμπουκισμοί και η χρήση βίας από ακραίες μειοψηφίες, όποιου ιδεολογικού χρώματος, όχι μόνο δεν τιμούν, αλλά αμαυρώνουν τη μνήμη της ηρωικής εξέγερσης», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τουσουνίδης.

Η Ένωση Κεντρώων

Καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του Πολυτεχνείου. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και βεβαίως την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του Πολυτεχνείου. Η ελεύθερη είσοδος στο Ίδρυμα και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν πρέπει να εμποδίζεται από κανέναν. Ωστόσο, να μη μας διαφεύγει το γεγονός, ότι η κυβέρνηση “χαϊδεύει” αυτιά αναρχικών ομάδων και ταραξιών, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και ανομίας στην κοινωνία».

Το Ποτάμι

Από την πλευρά του, το Ποτάμι τόνισε στην ανακοίνωσή του πως «το Πολυτεχνείο συμβολίζει τον αγώνα για ελευθερία», σημειώνοντας «όσοι τραμπουκίζουν κι εμποδίζουν εκπροσώπους πολιτικών οργανώσεων να καταθέσουν στεφάνια στο όνομα της υπεράσπισης κάποιων δικών τους ιδεών, αρνούνται το ίδιο το νόημα της εξέγερσης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις