Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Δεδομένη και διαρκής η δυσπιστία του ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Πρόταση μομφής – Κουτσούμπας: Δεδομένη και διαρκής η δυσπιστία του ΚΚΕ στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, όπως και το σύνολο των πολιτικών επιλογών της», τόνισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος.

Μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «το ΚΚΕ δεν περίμενε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να εκφράσει τη μομφή του προς την κυβέρνηση, καθώς την καταθέτει ασταμάτητα επί 4 χρόνια, αποκαλύπτοντας και καταψηφίζοντας τα αντιλαϊκά νομοσχέδια και με τον καθημερινό αγώνα σε όλη τη χώρα, όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε «βρώμικη» την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η οποία όμως έχει «πολλά πλοκάμια», που όλα, όπως σημείωσε, μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και πρόσθεσε ότι οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, απαράδεκτες δικαστικές γνωμοδοτήσεις και κοινοβουλευτικά τερτίπια.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, «δεν θα σταματήσει να απαιτεί εξηγήσεις, κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν βάλει την υπογραφή τους στο θεσμικό πλαίσιο του βούρκου των παρακολουθήσεων, το οποίο δεν το ακουμπά κανείς στη συζήτηση».

Κουτσούμπας: «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτούν στο μαύρο σκοτάδι οι παρακολουθήσεις του ΚΚΕ»

«Κάνατε ό,τι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο το νομοθετικό πλαίσιο», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ στηλίτευσε και τη συγκάλυψη της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος της έδρας της ΚΕ του κόμματος, για την οποία έχουν προκύψει νέα στοιχεία για την προσπάθεια μηχανισμών να παρακολουθήσουν τη δράση του.

«Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως συμπλήρωσε, το ΚΚΕ καταθέτει μομφή στην κυβέρνηση για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, για τους μισθούς και τις συντάξεις που είναι τσακισμένοι, για την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία που μετατρέπει τον λαό σε στόχο.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι «το ΚΚΕ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, ούτε στις περιόδους που όλες οι φωνές του συστήματος έλεγαν ότι δεν είναι καιρός για διεκδικήσεις και να δείξει εμπιστοσύνη στο εχθρικό κράτος, όπως την περίοδο της πανδημίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις