Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόβλιας:”Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”

Ο παραιτηθείς υφυπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Ρόβλιας

Μόλις 69 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η κυβέρνηση Παπανδρέου μετράει ήδη μια παραίτηση

μέλους της στο ενεργητικό της.

Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη και υπέβαλα την παραίτησή μου ανεξάρτητα από την ουσία της καταγγελίας, για να μην προξενήσω το ελάχιστο πρόβλημα στην κυβέρνηση, πολλώ μάλλον σ΄ αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Θεώρησα ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετώ τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας” δήλωσε ο Ντίνος Ρόβλιας αναφορικά με την παραίτηση του.

Η παραίτηση του κ. Ντίνου Ρόβλια υποβλήθηκε μετά από διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία είχαν γίνει διευκολύνσεις προς τρίτους από τον ίδιο. Ο κ. Ρόβλιας συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.  Ο κ. Παμπούκης τις βρήκε ανεπαρκείς και ο κ. Ρόβλιας βρέθηκε εκτός κυβέρνησης.

‘Ολα ξεκίνησαν όταν πριν λίγες ημέρες βρέθηκαν στα σκουπίδια έγγραφα με αιτήματα προς το γραφείο του κ. Ρόβλια για μεταθέσεις και μετατάξεις αστυνομικών και στρατιωτικών σε γραφεία ή στην ΕΥΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο παραιτηθείς υπουργός, υποστηρίζει οτι επρόκειτο για αιτήματα που έφτασαν στο γραφείο του αλλά ποτέ δεν διεκπεραιώθηκαν.
 
«Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ρόβλιας διευκρίνισε ότι υπήρξε πρόβλημα στο πώς παρουσιάστηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία, δηλαδή ότι δεν διακινήθηκαν από το γραφείο του. Πλην, όμως, για να μη δημιουργηθεί καμία σκιά για πελατειακές σχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε δεκτή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ.Πεταλωτής .

Κώδικα δεοντολογίας για υπουργούς υφυπουργούς και κυβερνητικά στελέχη ανέλαβε να καταρτίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε