Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σάλος με τον Γιώργο Κουμουτσάκο: Κοινώνησε σαν να μην… υπάρχει κορονοϊός

Σάλος με τον Γιώργο Κουμουτσάκο: Κοινώνησε σαν να μην… υπάρχει κορονοϊός

Η κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, ειδικά στην Αττική μετά την έξαρση κρουσμάτων, απαιτεί από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών, αλλά ένας υπουργός, ο Γιώργος Κουμουτσάκος φαίνεται πως δεν ακούει τις εκκλήσεις των λοιμωξιολόγων.

Την Πέμπτη (17.09.2020) το πρωί, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αποφάσισε να πάει στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας (σ.σ. Σοφίας, Αγάπης, Ελπίδας και Πίστεως χθες) στο Ψυχικό. Ως εδώ, καλά. Είχε τη μάσκα του, μπήκε στην εκκλησία, δικαίωμά του.

Click4more Δερμιτζάκης: Πρώτα έπρεπε να απαγορευτεί η θεία κοινωνία και μετά να κλείσουν μαγαζιά

Μια φωτογραφία όμως στο romfea.gr δείχνει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να λαμβάνει τη θεία κοινωνία. Με τη μάσκα στο χέρι, κοινωνάει από το ίδιο κουταλάκι που θα έκαναν το ίδιο όσοι περίμεναν (με τις μάσκες τους κάποιοι και άλλοι όχι) πίσω του στην ουρά.

Δικαίωμά του κι αυτό, θα πει κανείς. Ναι. Όταν όμως η κυβέρνηση και οι επιστήμονες προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν τους αρνητές της μάσκας πως αυτός και οι αποστάσεις είναι ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, να πηγαίνει ένας κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης να λαμβάνει τη θεία κοινωνία από το ίδιο κουτάλι με δεκάδες άλλους, άλλον δεν δίνει το καλύτερο παράδειγμα.

Δεν άκουσε… Δερμιτζάκη ο Κουμουτσάκος

Η εικόνα του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνά έρχεται μόλις μια μέρα αφού ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε μεταξύ άλλων: «Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία».

Ο καθηγητής, είπε ακόμα ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η θεία μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

«Έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε ένα σωρό επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την Θεία Μετάληψη; Το θεωρώ απαράδεκτο» – ανέφερε ο καθηγητής.

Αντιπρότεινε να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις