Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Σκληρά μέτρα όχι κατά του κοσμάκη”

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη τύπου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

   Ευχάριστα νέα για μισθωτούς και συνταξιούχους, από τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διέψευσε τα σενάρια για πάγωμα μισθών.

“Η Ελλάδα δεν είναι στο χείλος του γκρεμού για να μειωθούν οι μισθοί και να την πληρώσουν οι μισθωτοί, ούτε έχει προβλήματα ανάλογα με άλλων κρατών για να υιοθετήσει τέτοια σκληρά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων”,  είπε  ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη της συνόδου.

«Το να κόψεις τους μισθούς και τις συντάξεις δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας, δεν εξασφαλίζει καμία βιωσιμότητα. Να φύγουμε από αυτή την ιδεοληψία» είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης : “Η κυβέρνηση θα κινηθεί στο πλαίσιο των προεκλογικών της δεσμεύσεων και όλα τα άλλα είναι φιλολογίες, που δεν έχουν καμία βάση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι πιο δύσκολος και αφορά στην πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο δημόσιο. Αφορά στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου. Αυτές είναι οι δύσκολες αποφάσεις. Να τα βάλουμε με τη γραφειοκρατία και τα συμφέροντα. Μιλάμε για βαθύτερες και πιο ριζοσπαστικές αλλαγές».

Μετά τη λήξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε πάντως την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα και να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά. 

Εξήγησε ότι αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή “έχουμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας”. 

Επιπλέον σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση.  

Σε ερωτήσεις για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι “δεν θα πάρουμε σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη αλλά στη διαφθορά” και επέμεινε ότι θα μπει τέλος στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, που τροφοδοτεί τις πελατειακές σχέσεις. 

Διαβάστε επίσης:
 
Αποκάλυψη NewsIt.gr: Έρχεται νέα έκτακτη εισφορά
Ξαφνικά έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα
Σχόλιο Γ. Λοβέρδου για τη Σύνοδο Κορυφής

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε