Πολιτική

Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μου έδινε περισσότερα υπουργεία από τον Καμμένο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στη διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης με την Τρόικα, αλλά και στο ιστορικό, πλέον, δημοψήφισμα

Άγνωστο παρασκήνιο από την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (03.02.2025) ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός μίλησε για τις προτάσεις που είχε δεχτεί τότε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως επικεφαλής του «Ποταμιού».

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την Τρόικα, το 2015, αλλά και στο ιστορικό, πλέον, δημοψήφισμα του καλοκαιριού της ίδιας χρονιάς.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης περιέγραψε τις δύο συναντήσεις που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη, ήταν την επομένη των εκλογών, όπου τον κάλεσε ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο, όπως περιγράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν πήγε, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει στον σχηματισμό συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, του πρότεινε να συμμετάσχει και εκείνος, αλλά αρνήθηκε.

Η δεύτερη συνάντηση έγινε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, στις οποίες προσέφυγε και τις κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ» στα μέτρα που απαιτούσαν οι Θεσμοί.

«Μου έλεγαν ”θα πάρεις περισσότερα υπουργεία από τον Καμμένο”», αποκάλυψε ο τότε πρόεδρος του «Ποταμιού».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μιλήσει και στο παρελθόν για το δημοψήφισμα, αποκαλύπτοντας πως εκείνη την εποχή ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και κυρίως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βοηθούσαν την Ελλάδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2