Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Νέο αλαλούμ με την ψηφοφορία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο αλαλούμ επικράτησε μετά την ψηφοφορία των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή εκλογών προέδρου με υποψηφίους τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη.

Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα ήταν υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν έγινε ψηφοφορία, καθώς μέσα στην πρόταση που πέρασε υπάρχει αναφορά για την ανασυγκρότηση ενός εκτελεστικού γραφείου που θα πάει το κόμμα στην επόμενη μάχη ως πολιτικό κέντρο.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε αποσύρει την υποψηφιότητα της, κάτι που η ίδια διαψεύδει, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι θα έπρεπε να μετρηθούν και τα λευκά και τα «κατά» της πρότασης του Σωκράτη Φάμελλου. 

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η Δώρα Αυγέρη: «Η Όλγα Γεροβασίλη είπε “εάν θέλεις σε δέκα μέρες, πήγαινε μόνος σου”, άρα παρέλκει η δήλωση παρουσίας της σε εκλογές. Το συνέδριο ξεκάθαρα αποφάνθηκε ότι έχουμε πρόεδρο και δεν χρειάζονται εκλογές και προχωράμε με εδραιωμένη την εμπιστοσύνη του Συνεδρίου στον πρόεδρο Κασσελάκη και προχωράμε στις επόμενες μάχες με εντολή να τα αλλάξουμε όλα».

Νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος είχε ανέβει στο βήμα, τονίζοντας ότι «αναλάβαμε την ευθύνη με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να σας καταθέσουμε μία πρόταση: να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις Ευρωεκλογές. Δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο για να επεξεργαστεί προτάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος μας».

Όσον αφορά στις… ερμηνείες που δόθηκαν στις φωτογραφίες που δείχνουν τον Στέφανο Κασσελάκη να σηκώνει το χέρι του, με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν ότι το έκανε για να ψηφίσει κατά των εσωκομματικών εκλογών, συνεργάτες του το διαψεύδουν, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το χέρι του για να πάρει τον λόγο.

Τέταρτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο,  Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

syriza kasselakis psifoforia

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Ραλλία Χρηστίδου και Κώστα Μπάρκα: «Αν ξαναγελάσεις θα σου σπάσω τα μούτρα»
Η ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θεώρησε πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την κορόϊδευε ενώ μιλούσε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Η Ραλλία Χρηστίδου στο βήμα της Βουλής 42
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν – Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ανάπτυξη δυνατοτήτων σε κρίσιμες τεχνολογίες στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με την Χένα Βιρκούνεν θέματα του χαρτοφυλακίου της αντιπροέδρου της Κομισιόν, με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ευρωπαϊκά AI Factories
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Χένα Βιρκούνεν 2
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας καταδικάζουν την σύλληψη Ελλήνων ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla από το Ισραήλ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με κοινή ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση και την ασφαλή επιστροφή τους
Ισραηλινοί στρατιώτες πάνω στο ελληνικό σκάφος «Captain Nikos» που συμμετείχε στο Global Sumud Flotilla 2