Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Στη Μόρια ο Μητσοτάκης – «Απάνθρωπες και ντροπιαστικές συνθήκες»

Στη Μόρια ο Μητσοτάκης – «Απάνθρωπες και ντροπιαστικές συνθήκες»

Απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μία ευρωπαϊκή χώρα χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια, όπου βρέθηκε σήμερα για τρίτη φορά ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημειώνει η ΝΔ έπρεπε να επισκεφθεί για μία ακόμη φορά τη Μόρια ο κ. Μητσοτάκης, για να κάνουν “όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες, οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού”. Η οδός Πειραιώς σχολιάζει πως οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο, καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017.

Συνθήκες υγιεινής και άσυλο

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόρια η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι η έλλειψη ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι το μόνο πρόβλημα.

“Στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μια ευρωπαϊκή χώρα. Αρκεί μόνον το εξής: κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ένα ντους σε περισσότερους από 85″, σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στη Μόρια, η οποία έχει σχεδιαστεί για 3.100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225 άνθρωποι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (83%) είναι Αφγανοί.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου.

Καθυστέρηση που σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, οι αρμόδιοι εξήγησαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η Πειραιώς.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις