Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στην Βουλή η δικογραφία της Folli Follie για Φλαμπουράρη και Χαρίτση

Υπόθεση Folli Follie: Στο αρχείο η δικογραφία για την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie, προκειμένου να διευρυνθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών, Αλέκου Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

H δικογραφία διαβιβάζεται αμελλητί όπως ορίζει το Σύνταγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό διαβιβαστικό ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Σχετικά, με τον εν ενεργεία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρο Αραχωβίτη, η δικογραφία
διαβιβάζεται στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου η Εισαγγελία να μπορέσει να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ως τυχόν συμμετόχου σε πράξεις πρώην Υπουργών και φυσικών προςώπων.

Συνεχίζεται η έρευνα από την τακτική δικαιοσύνη για τον Μάκη Μπαλαούρα

Όσο αφορά τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, η έρευνα συνεχίζεται από την τακτική δικαιοσύνη καθώς δεν συντρέχουν λόγοι βουλευτικής ασυλίας στο πρόσωπό του. Ως εκ τούτου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, στο «στόχαστρο» της έρευνας έχουν μπει και οι ιδρυτές της εταιρείας και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie που φέρονται να είχαν γνώση των αποκαλυπτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων περί “ισχυρών συμμάχων του ομίλου” τη χρονική περίοδο που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η έρευνα από τις ελεγκτικές και δικαστικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, από το αρχείο ανασύρθηκε και η δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας που αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις οποίες διενεργείται πλέον νέα έρευνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις