Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Επαφές για συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν την άλλη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

Μητσοτάκης Ερντογάν

Θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να γευματίσουν, την άλλη Κυριακή (13.03.2022) στην Κωνσταντινούπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να περάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Η πληροφορία πως την άλλη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα γευματίσουν μαζί μεταδόθηκε από τουρκικά ΜΜΕ. Η ελληνική πλευρά, πάντως, σημειώνει ότι μέχρι στιγμής, τίποτα δεν έχει κλειδώσει, αν και υπάρχουν συζητήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Φανάρι, αφού ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει απευθύνει πρόσκληση στον πρωθυπουργό, ενώ παραδοσιακά στην πρόσκλησή του ανταποκρίνεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από εκεί και πέρα, δεν έχει κλειδώσει συνάντηση των δυο ηγετών αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στα δυο επιτελεία.

Όπως υπενθυμίζει το Μέγαρο Μαξίμου άλλωστε, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον Alpha πριν από μερικές μέρες είχε δηλώσει ανοιχτός σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, δηλώνοντας μάλιστα «αν όχι τώρα, πότε;».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις, σε διπλωματικό επίπεδο, ανάμεσα στις δυο πλευρές αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο. 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Τσικρίκα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις