Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Κυριαρχία προεδρικών στην Κεντρική Επιτροπή, που «υποχώρησαν» Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης

ΣΥΡΙΖΑ

Ένα άλλο κόμμα φαίνεται ότι είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα αποτελέσματα που βγήκαν από τις κάλπες για την Κεντρική Επιτροπή δείχνουν ότι μιλάμε για πλήρη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και για την επικράτηση των στελεχών της προεδρικής τάσης.

Στην πρώτη δεκάδα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται έξι στελέχη της Κίνησης Μελών- στενός πυρήνας των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης ) και ο Διονύσης Τεμπονέρας, που τυπικά ανήκει στη ΡΕΝΕ (τάση των προεδρικών).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προεδρικοί εμφανίζονται να ελέγχουν την ΚΕ αφού, όπως υποστηρίζουν, η δύναμη τους θα φτάσει περίπου στα 180 μέλη στα 300 της Επιτροπής, ενώ η «Ομπρέλα» θα έχει περίπου 80 (45 στην Αττική και 35 στην περιφέρεια). Οι υπόλοιποι 40 είναι ανεξάρτητοι.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και ο Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Τα δύο αυτά στελέχη, παρά το γεγονός ότι είχαν στενή καθημερινή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κράτησαν όλο τα διάστημα στάση ουδετερότητας καθώς εκ της θέσεως τους κάθε κίνηση θα έφερνε προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος.

Μέχρι χθες (16.05.2022) το βράδυ, η Έφη Αχτσιόγλου ήταν πρώτη με 3.200 ψήφους, ενώ ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας δεύτερος με 3.085. Ακολουθούσε η Ρένα Δούρου με 3.010, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με 2.980, ο Νίκος Παππάς με 2.850, ο Γιάννης Ραγκούσης με 2.800, ο Χρήστος Σπίρτζης με 2.780, ο Νάσος Ηλιόπουλος με 2.750, ο Κώστας Ζαχαριάδης με 2.600. και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με 2.460.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη δεκάδα κατατάσσονται μέχρι στιγμής τα κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» όπως ο Νίκος Φίλης στην 13η θέση, ο Νίκος Βούτσης στην 14η, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην 17η και ο Πάνος Σκουρλέτης στην 25η.

Στην 11η  θέση λέγεται ότι καταλαμβάνει η Θεανώ Φωτίου ενώ 12ος είναι ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ανάμεσα στους 20 πρώτους βρίσκεται ο Γιάννης Μουζάλας.

Να σημειώσουμε ότι το 2016, η σειρά εκλογής ήταν Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Γιάννης Δραγασάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Ρένα Δούρου, Παναγιώτης Ρήγας και Νάσος Ηλιόπουλος.

Οι πληροφορίες λένε ακόμα ότι η νίκη των προεδρικών στην περιφέρεια της χώρας είναι σαρωτική.

Από το ψηφοδέλτιο της Κρήτης πρώτος εξελέγη ο Παύλος Πολάκης, από της Ηπείρου η Όλγα Γεροβασίλη, από της Δυτικής Ελλάδας ο Θάνος Μωραΐτης, από της Κεντρικής Μακεδονίας η Θεοδώρα Τζάκρη, από της Πελοποννήσου ο Αλέξης Χαρίτσης, από της Στερεάς Ελλάδας ο Γιάννης Σαρακιώτης και από του Βορείου Αιγαίου ο Γιάννης Μπουρνούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις