Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη, εξαπάτηση η αποζημίωση ρεύματος έως 600 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη, εξαπάτηση η αποζημίωση ρεύματος έως 600 ευρώ

Με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου θα συναντηθεί σήμερα (27.05.2022) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους μετά τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια αλλά και την μείωση του τζίρου τους εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στην χώρα.

«Η καθημερινότητα των πολιτών είναι εδώ και μήνες εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχει γενικευμένη οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους, στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου αναφερόμενη στα προβλήματα που βιώνουν πλέον νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Η Έφη Αχτσιόγλου πρόσθεσε ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα μία πολιτική επιδότησης της αισχροκέρδειας. Δεν είναι μόνο ποσοτικό το ζήτημα, είναι πρωτίστως ποιοτικό. Έχει επιλέξει να τροφοδοτεί με λεφτά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και μέσω του εισοδήματος των πολιτών τη στρεβλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας και τη σώρευση υπερκερδών».

«Και συνολικά όμως, δαπανώνται μεγάλα ποσά είτε για την εύνοια ελαχίστων (π.χ. μείωση φορολογίας στα μερίσματα) είτε με αδιαφανείς διαδικασίες, όπως τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεις σε αμφίβολης ποιότητας έργα. Και μετά η κυβέρνηση επικαλείται τη δημοσιονομική στενότητα για να μην πάρει μέτρα που προστατεύουν την κοινωνία από την ακρίβεια», πρόσθεσε.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «έπρεπε να έχει τεθεί πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, να υπάρχει πλαφόν στο κέρδος των εταιρειών παραγωγής ενέργειας, για να έχουμε ουσιώδη μείωση των λογαριασμών. Επίσης, να έχει μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτερα όρια της ΕΕ και ο ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Σχολιάζοντας την αναδρομική αποζημίωση οικιακών καταναλωτών για «τη ληστρική πολιτική εις βάρος του εισοδήματός τους», χαρακτηρίζουν την εξαγγελία του πρωθυπουργού για αποζημίωση μέχρι 600 ευρώ «προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών» όταν «τα 280 εκατ. για πάνω από 4 εκατ. καταναλωτές είναι ένα μεσοσταθμικό ποσό της τάξης των 66 ευρώ, για ολόκληρο το 6μηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου».

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι «η μεσαία τάξη εξαπατήθηκε, διότι ο κ. Μητσοτάκης ήρθε λέγοντας πως πρωτίστως θα μεριμνήσει γι’ αυτή και τώρα οι άνθρωποι βιώνουν μία γενικευμένη οικονομική ασφυξία. Την ίδια στιγμή βλέπουν να διογκώνεται ο μισθός σε ελαχίστους, για παράδειγμα στα golden boys της ΔΕΗ και στον διοικητή της που παίρνει ένα δυσθεώρητο επίπεδο μισθού, ενώ ακούν τον κ. Μητσοτάκη να τους μιλάει για ολιστική ζωή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις