Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: «Να αφήσει τις νουθεσίες και να μας πει αν η κυβέρνηση θα διεκδικήσει κυρώσεις για την Τουρκία»

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: «Να αφήσει τις νουθεσίες και να μας πει αν η κυβέρνηση θα διεκδικήσει κυρώσεις για την Τουρκία»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στον Γιάννη Οικονόμου απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του PES στην Πράγα, λέγοντας ότι «φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων τής Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον Γιάννη Οικονόμου, επειδή ο ίδιος δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά»

«Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο “δεν είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης” και το δεύτερο είναι “εθνικιστική επιλογή”. Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις