Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Το «καρφί» (;) Τσίπρα για Σκουρλέτη, ο Παπαδημούλης και η εσωτερική… μουρμούρα

ΣΥΡΙΖΑ

Τα θέματα εσωστρέφειας και οι διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων κατά την διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, την συζήτηση άνοιξε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι αναλαμβάνει τα μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί σε αυτή την ιστορία προσθέτοντας ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να είναι πιο προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους καθώς πολλά θέματα παρερμηνεύονται και τροφοδοτούν την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας… χτυπά Σκουρλέτη;

Η αναφορά αυτή ερμηνεύθηκε από κάποιους ως ευθεία βολή εναντίον του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. Λίγες μέρες μετά την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο Συνέδριο των Δελφών όπου είχε πει ότι «έχω αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι μια απόφαση ειλημμένη, δεν αφορά πρόσωπα, αφορά πολιτικές. Αγαπώ και εκτιμώ όλους τους συντρόφους μου, παλιούς και καινούργιους. Όμως, εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά» ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε να λέει ότι «προσωπικά, αλλά νομίζω και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα των προσωποπαγών κομμάτων».

Click4more: Το Φθινόπωρο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε και το θέμα του Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι τέτοιου είδους θέματα δεν βοηθούν την εικόνα του κόμματος. Στις τοποθετήσεις τους πάντως για αυτό το θέμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο επικεφαλής της ευρωομάδας δέχεται τα πυρά της κυβέρνησης καθώς έθεσε το θέμα της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορονοϊό με αδιαφανείς διαδικασίες στην Κομισιόν ζητώντας την παρέμβαση των ευρωπαίων εταίρων.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις