Site icon NewsIT

Τα κέρδη που αναμένουν να έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη «βόμβα» Πολάκη – Γιατί προσδοκά οφέλη και ο ΣΥΡΙΖΑ

01.03.2023 | 07:19
Τα κέρδη που αναμένουν να έχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη «βόμβα» Πολάκη – Γιατί προσδοκά οφέλη και ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα νέα δεδομένα στην προεκλογική κούρσα που διαμορφώνει ο χθεσινός (28.02.2023) αποκλεισμός του Παύλου Πολάκη από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, μελετούν προσεκτικά στη ΝΔ, προσδοκώντας εκλογικά οφέλη από τις εσωκομματικές «φουρτούνες» που προκάλεσε ο αψύς βουλευτής στην Κουμουνδούρου.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο επικρατεί πυρετός διαβουλεύσεων και αναπροσαρμόζουν την εκλογική τους στρατηγική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις ερίζουν για την προσέγγιση των ψηφοφόρων του κέντρου, στη ΝΔ «ποντάρουν» στη ζημιά που εκτιμούν ότι προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης στο κεντρώο, μετριοπαθές προφίλ που επιχειρούσε να χτίσει επιμελώς ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Πολάκης και ο Πολακισμός δεν αγγίζει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους» δηλώνει στέλεχος της ΝΔ στο newsit.gr, εκτιμώντας ότι είναι… “δώρο” για την κυβερνητική παράταξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει χαρακτηριστικά, στο παρά πέντε των εκλογών “έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και έκανε σαφές ότι η αμφισβήτηση των θεσμών και οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές είναι στοιχεία της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ».

Μητσοτάκης: «Βασικός εκφραστής του “Πολακισμού” ο Α. Τσίπρας»

Το θέμα Πολάκη – Παππά θα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής της Ν.Δ..
Δύο φορές χθες ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι για τη ΝΔ το ζήτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης, αλλά… «ο “Πολακισμός” ως αντίληψη άσκησης της ίδιας της πολιτικής», ενώ εκτίμησε ότι Τσίπρας και Πολάκης «δεν λένε διαφορετικά πράγματα».

«Βασικός εκφραστής του «Πολακισμού» υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας. Διότι όταν και σήμερα ο κ. Τσίπρας, με αφορμή την απόφαση για την αμετάκλητη καταδίκη του στενότερου συνεργάτη του, του κ. Παππά, με 13 – 0 από το Ανώτατο Δικαστήριο, λέει ότι πρέπει να δικαστεί ο κ. Παππάς από το φυσικό του δικαστή, εννοώντας το λαό, τι ακριβώς έρχεται και μας λέει; Ότι ο λαός είναι πάνω από τους θεσμούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την υγεία.

ΝΔ: «Ο Α. Τσίπρας δεν τολμάει να διαγράψει τον Π. Πολάκη»

Παράλληλα, η Ν.Δ. κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι παρότι η Κουμουνδούρου είχε προαναγγείλει τη διαγραφή Πολάκη από το κόμμα, τώρα εμφανίζεται να μην το τολμάει και αντ’ αυτού να προωθεί την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας για 6 ή 12 μήνες.

«Σε ένα δημοκρατικό κόμμα, η διαγραφή του κ. Πολάκη μετά τη χυδαία και φασιστική ανάρτηση με τις προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών, θα ήταν αυτονόητη. Ο φοβισμένος κ. Τσίπρας δεν τολμάει ούτε αυτό, παρότι από τον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν προαναγγείλει. Γιατί, εκτός από τον κ. Πολάκη, πρέπει να καταδικάσει και τις απόψεις του. Δηλαδή, αυτά που λέει κι ο ίδιος με άλλα λόγια” το δεικτικό σχόλιο της ΝΔ. 

Ποια «οφέλη» προσδοκά η Χαρ. Τρικούπη

Εκλογικά οφέλη προσδοκά αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. από τις… εσωκομματικές «φουρτούνες» στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμά ότι… «γίνεται εκκαθάριση στον προοδευτικό χώρο και αναδεικνύεται ποιος είναι ο πραγματικός εκφραστής των προοδευτικών πολιτών».

Αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών – Κλείνουν οι εκκρεμότητες

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τρέχουν να κλείσουν όλες τις εκκρεμότητες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, η οποία αναμένεται να γίνει από τον Πρωθυπουργό την Πέμπτη 9 ή την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ώστε οι κάλπες να στηθούν στις 9 Απριλίου.

  • Την ερχόμενη Παρασκευή στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «κλειδώνει» η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος εκτιμάται ότι θα πλησιάζει τα 800 ευρώ.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί σήμερα να ακύρωσε στην περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, λόγω της τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όμως θα επαναπρογραμματίσει άμεσα μια νέα επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία καταγράφεται να έχει αυξημένη δυναμική το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.
    Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ότι η τρίτη υποψηφιότητα του θα είναι στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
    Στη Ν.Δ. εκτιμάται ότι αυτή είναι η κίνηση – «ματ» για να μην υπάρξουν εκλογικές απώλειες, μετά την αποχώρηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τον κοινοβουλευτικό «στίβο» και το ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας.
  • Ταυτόχρονα, η Ν.Δ. βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Σταθμίζεται η συμμετοχή ή όχι της Σ. Νικολάου στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Ερωτηματικό υπάρχει για την υποψηφιότητα της πρώην Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν το ΣΔΟΕ στο πόρισμα του να μιλά για πιθανή ζημιά του ελληνικού δημοσίου από απευθείας αναθέσεις, ύψους 2 εκατ. ευρώ, την περίοδο της πανδημίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κ. Νικολάου να μην είναι τελικά υποψήφια στην Εύβοια. «Όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση σταθμίζονται και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, η οποία δεν θα αργήσει» απάντησε σιβυλλικά ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι αν υπήρχε περίπτωση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας να έχει καταδικαστεί με ομόφωνη, αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου, δεν θα υπήρχε καν συζήτηση αν θα ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας ή υποψήφιο στις εκλογές» πρόσθεσε, καλώντας για άλλη μία φορά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκλείσει τον Νίκο Παππά από τα ψηφοδέλτια και να τον διαγράψει από το κόμμα, αφήνοντας αιχμές ότι αν δεν το πράξει αυτό σημαίνει ότι ο στενός του συνεργάτης «τον κρατάει γερά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version