Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα μηνύματα του Μητσοτάκη στους τραπεζίτες με φόντο την υπόθεση Πολάκη

Τα μηνύματα του Μητσοτάκη στους τραπεζίτες με φόντο την υπόθεση Πολάκη

Η ΝΔ παρακολουθεί μεν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην υπόθεση Πολάκη και του δανείου των 100 χιλιάδων ευρώ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ωστόσο επιχειρεί να επιβάλλει και τη δική της ατζέντα αναφορικά με τα δάνεια και το τραπεζικό σύστημα.

Έτσι, δεν θεωρείται διόλου τυχαίο το timing της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε την πρόταση να επιβραβευτούν οι συνεπείς δανειολήπτες. Μάλιστα, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου για όσους υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους κατά τα τρία τελευταία έτη.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια πρότασή του η λύση που θα επιλεγεί να είναι βιώσιμη κι επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους και ταυτόχρονα να διαφυλάσσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Προς τούτο, ξεκαθάρισε ότι η θέση της ΝΔ απέναντι στη διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη θα δημοσιοποιηθεί αφού πρώτα θα έχουν δημοσιοποιηθεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Από εκεί και πέρα, οι διαστάσεις που προσλαμβάνει η υπόθεση Πολάκη είναι ξεκάθαρο πως ξεφεύγουν από τα τραπεζικά όρια και πλέον το ζήτημα καθίσταται πολιτικό. Ιδιαίτερα μετά τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα η ΝΔ μιλά για «κατάντια» της κυβέρνησης και συγκρίνει ευθέως τον κ. Πολάκη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι ηχογραφούσε τους συνομιλητές του εντός κι εκτός Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ΝΔ εγκαλεί, μάλιστα, προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι διατηρεί στη θέση του τον αναπληρωτή υπουργό, ενώ αξιώνει και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αφού πρόκειται – όπως υποστηρίζουν από την οδό Πειραιώς – για «εξόφθαλμη εγκληματική ενέργεια».
Την ίδια στιγμή, η δημοσιοποίηση των SMS του Πάνου Καμμένου προς τον Νίκο Κοτζιά και οι εκατέρωθεν μηνύσεις των δύο πρώην υπουργών είναι, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, ένα ακόμη δείγμα παρακμής της κυβέρνησης, αλλά και των μεθόδων των οποίων μετέρχονται τα στελέχη της, συντηρώντας το νοσηρό κλίμα κι επιβεβαιώνοντας το «γαλάζιο» αίτημα για προσφυγή στις κάλπες.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις