Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομία και greek mafia: Κάποιες συνομιλίες είναι του 2018 και για τις άλλες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη

Θεοδωρικάκος σε ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομία και greek mafia: Κάποιες συνομιλίες είναι του 2018 και για τις άλλες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη

«Κόκκινο» χτυπά η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. Κάποιοι φέρονται να επικοινωνούσαν με «νονούς της νύχτας» για να ικανοποιούν αιτήματα και να μετακινούν «δικούς τους» σε θέσεις – κλειδιά. 

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι επί Μητσοτάκη οι μόνοι που αισθάνονται «ασφάλεια» είναι οι κακοποιοί και η διαφθορά, απάντησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι κάποιες από τις επίμαχες συνομιλίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» φέρεται να είναι του 2018. «Οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες – που δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» – φέρεται να είναι του 2018.

Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: Πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση – ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018 – και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΡΟΠΟ.

Τσαπανίδου: «Αναμένουμε απαντήσεις από Θεοδωρικάκο για σχέσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. με ανθρώπους υποκόσμου»

«Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου σοκάρουν», είχε αναφέρει, νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, που σημείωνε, παράλληλα, «αναμένουμε απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο».

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη Δικαιοσύνη, ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς; Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ.ΑΣ., που ξεκίνησε με την ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Greek Mafia; Ποιον προστατεύει, τελικά, το υπουργείο; Τον πολίτη, πάντως, όχι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις