Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θεοχάρης: Κανένας αιφνιδιασμός από την απόφαση Βρετανίας και Ολλανδίας για τα νησιά

Θεοχάρης: Κανένας αιφνιδιασμός από την απόφαση Βρετανίας και Ολλανδίας για τα νησιά

Στην απόφαση της Βρετανίας και της Ολλανδίας να βάζουν σε καραντίνα όσους επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA επισήμανε πως ήταν μια απόφαση που δεν ξάφνιασε την ελληνική κυβέρνηση, παρόλο που ειδοποιήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αιφνιδιασμού. Η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της με τον τρόπο που θεωρεί η ίδια πρόσφορο».

Παρόλα αυτά ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε πως υπάρχουν ερωτηματικά στην ελληνική πλευρά, με τη συζήτηση με τις δύο χώρες να συνεχίζεται.

Μερικός περιορισμός

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως η συζήτηση με τη Μ. Βρετανία και όλα τα στοιχεία που δόθηκαν από την ελληνική πλευρά, είχαν σαν αποτέλεσμα η Βρετανία «να εισάγει για πρώτη φορά τη γεωγραφική, ανά περιοχές, εισαγωγή περιορισμών» και όχι να βάλει όλη τη χώρα στην «κόκκινη» λίστα.

Όσον αφορά τους τουρίστες που από το πρωί εγκαταλείπουν τη χώρα, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν έχει παρατηρηθεί κανένας συνωστισμός, κανένα πρόβλημα, υπάρχουν πτήσεις» και χαρακτήρισε αναμενόμενο να υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων από την στιγμή που υπάρχει περιορισμός.

Στο πλευρό των ανθρώπων του τουρισμού η κυβέρνηση 

Οι ανακοινώσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα επιπλέον πλήγμα στον τουρισμό, με τις ακυρώσεις και τους τουρίστες να φεύγουν άρον – άρον.

Ο υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στην ιδιαιτερότητα της φετινής τουριστικής χρονιάς, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες που θα βιώνουν τις συνέπειες αυτής της πανδημίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις