Site icon NewsIT

Το ΦΕΚ για τη Βασιλική Θάνου: Άμισθη με οδοιπορικά και… σύμβαση

13.07.2017 | 08:54
Το ΦΕΚ για τη Βασιλική Θάνου: Άμισθη με οδοιπορικά και… σύμβαση

Άμισθη σύμβουλος μεν αλλά που θα παίρνει οδοιπορικά θα είναι η Βασιλική Θάνου, που είναι και με τη… βούλα του ΦΕΚ η προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Μπορεί η τοποθέτησή της στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, μόλις λίγες μέρες μετά τη συνταξιοδότησή της, να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στο θέμα της Βασιλικής Θάνου. Και ο διορισμός της δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη Τρίτη (11.07.2017).

Στο τελευταίο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία θα εργάζεται αμισθί αλλά θα παίρνει οδοιπορικά. «Θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Επίσης, η απόφαση του πρωθυπουργού αναφέρει πως η Βασιλική Θάνου προσλαμβάνεται από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και για δυο χρόνια στη συγκεκριμένη θέση.

Αναλυτικά η απόφαση όπως αναγράφεται στο ΦΕΚ: «Με την υπ’ αριθμ. Υ57/10.07.2017 απόφαση του Πρωθυπουργού που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 55 παρ. 4 του «Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (π.δ. 63/2005, Α’ 98), του άρθρου 1 παρ. 1 και 2 του π.δ. 2/2011 (Α’ 5), ανατίθενται, από 10.07.2017, για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών, στη Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ.: ΑΚ 082129) καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του νομικού γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, η οποία θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός των οδοιπορικών της, δυνάμει της παρ. 4 του άρθρου 55 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα».

Δείτε το ΦΕΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version