Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το Ποτάμι για Κονιόρδου – Την καλεί να επιστρέψει στο αρχαίο θέατρο και να αφήσει τις κομματικές καρέκλες

Το Ποτάμι για Κονιόρδου – Την καλεί να επιστρέψει στο αρχαίο θέατρο και να αφήσει τις κομματικές καρέκλες
φωτογραφία: Eurokinissi

Αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός της Λυδίας Κονιόρδου στην θέση της προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε Το Ποτάμι με τον σκωπτικό τίτλο: Θέλω την Κονιόρδου Ιφιγένεια στην Επίδαυρο και όχι Κλυταιμνήστρα στο Νιάρχος…

Η πλήρης ανακοίνωση από Το Ποτάμι:

“Η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό”

Ένας από τους λόγους που χρεοκόπησε η χώρα μας ήταν οι τοποθετήσεις κομματικών ημετέρων σε όλα τα κρίσιμα πόστα του κράτους. Στα νοσοκομεία έμπαιναν διοικητές αποτυχημένοι πολιτευτές και στους οργανισμούς αποτυχημένοι πρώην υπουργοί. Το μήνυμα ήταν σαφές. Έλα μαζί μας και δεν θα χάσεις. Θα είσαι υποψήφιος βουλευτής κι αν δεν βγεις, κάπου θα σε βολέψουμε.

Το μήνυμα όμως είναι σαφές και για την υπόλοιπη κοινωνία. Αν δεν είσαι κομματικός δεν θα έχεις ποτέ ευκαιρίες στη ζωή σου. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι κομματικοί στρατοί. Αυτό το κομματικό κράτος αναπαράγει “σε όλο του το μεγαλείο” και η τωρινή κυβέρνηση. Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό.

Εμείς προτείνουμε όλες οι θέσεις ευθύνης στους οργανισμούς που ελέγχονται από το κράτος να προκηρύσσονται με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Έτσι υπάρχει ελπίδα να επιλέγονται οι ικανοί, άνθρωποι που θα έχουν γνώση του αντικειμένου και όχι απλώς “τα δικά μας παιδιά”.

Η Λυδία και οι άλλοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διαμορφώνεται ως εξής:

Λυδία Κονιόρδου – πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Νίκος Μανωλόπουλος – διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Δημήτρης Δημητρόπουλος – εκπρόσωπος Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, μέλος,

Γιώργος Κουμεντάκης – εκπρόσωπος Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλος,

Δημήτρης Κάρναβος – Δήμαρχος Καλλιθέας, μέλος,

Ανδρέας Νοταράς – μέλος,

Τίνα Στέα – μέλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις