Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για ΑΕΙ – ΤΕΙ

Τις βασικές του θέσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα (23.10.2018) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια πανηγυρική εκδήλωση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στην οποία η ΝΔ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι πρόσκληση απευθύνθηκε σε όλους ανεξαιρέτως τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ότι θ’ ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση των πανεπιστημιακών δασκάλων με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ καταδεικνύει τη σπουδαιότητά της για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Προκλήσεις και Προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία», με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρεται αναλυτικά στα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, τη στήριξη της καινοτόμου έρευνας, τη διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων και την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται, επίσης, να τονίσει ότι η κινητήρια δύναμη των πανεπιστημίων στην Ελλάδα σήμερα είναι το ίδιο το ανθρώπινο δυναμικό τους, εξ ου και πρόκειται ν’ ακούσει αναλυτικά τις απόψεις των προσκεκλημένων πανεπιστημιακών και να τις λάβει υπόψη του στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στους χώρους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ενώ, εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης που βιάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση, η ΝΔ θα βάλει στην ατζέντα την τροποποίηση του άρθρου 16, ώστε να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Για ευνόητους λόγους, πάντως, στην οδό Πειραιώς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς το πώς προσεγγίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα: δεν πρόκειται, δηλαδή, να μιλήσουν ευθέως για λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θ’ αναφερθούν στην «κατάργηση του μονοπωλίου της ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις