Πολιτική

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς – Τσίπρας: Έχουμε ξεκάθαρη λύση

Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας χαρακτήρισε το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Υπάρχει ο κίνδυνος τα “κόκκινα” δάνεια να πέσουν στα χέρια κερδοσκόπων στο εξωτερικό, με τους οποίους δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, στη συνέχεια, ότι «το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς». Όπως είπε «χρειάζεται άμεση και ξεκάθαρη λύση» και ανακοίνωσε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί και θα καταθέσει, άμεσα, τροπολογία σχετικά με το θέμα, «ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας, η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο σκέλη: πρώτον, παρατείνει την προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και, δεύτερον, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων που συνήφθησαν μεταξύ Ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών.

Εξάλλου, από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλες τις υγιείς επιχειρηματικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας «σε συστράτευση στον αγώνα για τη βήμα προς βήμα ανασυγκρότηση της πατρίδας μας και για να αναχαιτίσουμε αυτό που λέμε εμείς “ανθρωπιστική κρίση”».

ΟΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Στον αέρα” 5,9 δισ. – Μπλόκο στην τρόικα και ελπίδες για πολιτική λύση

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς – Τελεσίγραφο στην τρόικα: Εμείς θα καταθέσουμε νόμο μέχρι 31/12 με ή όχι χωρίς συμφωνία

Ανυποχώρητοι Σαμαράς – Βενιζέλος στις απαιτήσεις της Τρόικας – Οι πλειστηριασμοί κλονίζουν την κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Πιθανό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην αντέξει – Είναι όμηρος των επιλογών της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Ξεπέρασε κάθε χυδαιότητα ο Φλωρίδης, να παραιτηθεί άμεσα»
O Γιώργος Φλωρίδης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιτεθεί στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιοποίησε τα ονόματα τεσσάρων γυναικών που βιάστηκαν παραβιάζοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα
Το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ 2
Παύλος Μαρινάκης για τις απειλές που κατήγγειλε η Μαρία Καρυστιανoύ: Όταν λέμε ότι κάποιος θέλει να μας σκοτώσει τα παιδιά, και θέλουμε αυτό να ερευνηθεί, λέμε ονόματα
«Έχω απόλυτο σεβασμό σε μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της και έχουμε κάθε λόγο να μην είμαστε από πριν αρνητικοί σε κάτι το οποίο λέγεται στο δημόσιο διάλογο»
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 3