Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας από Τήλο: Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων που προασπίζουν την ελευθερία μας

Τσίπρας από Τήλο: Είμαστε περήφανοι για τους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων που προασπίζουν την ελευθερία μας

Στην ακριτική Τήλο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 202 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Τσίπρας πριν την έναρξη των εκδηλώσεων είχε την ευκαιρία να συνομίλησε με κατοίκους του νησιού και στη συνέχεια παρέστη στις εκδηλώσεις, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και παρακολούθησε την παρέλαση.

Μετά την παρέλαση ο κ. Τσίπρας έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τήλου και συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους. Το ενδιαφέρον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κίνησε ένας μαθητής με έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική, ο οποίος είπε στον κ. Τσίπρα ότι “στην ιστορία της χώρας μας, η χώρα προόδευσε όταν στηρίζονταν οι αδύναμοι και οι φτωχοί, με αποτέλεσμα να ανθίζει το εμπόριο και η γεωργία” και μάλιστα ρώτησε τον κ. Τσίπρα για τον πληθωρισμό με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να του εξηγεί ότι “όταν οι τιμές στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στην βενζίνη ανεβαίνουν και οι μισθοί παραμένουν σταθεροί ή αυξάνονται λιγότερο από τις τιμές υπάρχει πρόβλημα” προσθέτοντας “και άρα τι πρέπει να κάνουμε; Το είπες μόνος σου. Να στηρίξουμε τους αδύναμους”.

Στην συνέχεια, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο στρατόπεδο της Τήλου, χαιρέτησε τους ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νησί, μόνιμους και στρατεύσιμους, συνομίλησε μαζί τους και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι “είμαστε πολύ περήφανοι που είστε εδώ, αφοσιωμένοι στην πατρίδα. Σε μια ακριτική περιοχή, όπως σε κάθε ακριτική περιοχή της χώρας” και πρόσθεσε ότι “οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας, άνδρες και γυναίκες που υπηρετούν, είτε μόνιμοι είτε στρατεύσιμοι, είναι αυτοί που προασπίζουν το πιο σημαντικό ιδανικό, την ελευθερία μας, την ακεραιότητα της πατρίδας μας”. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν στρατιώτη με καταγωγή από την Ινδία όπου του είπε “Είναι τιμή μας που υπηρετείς την πατρίδα μας”.

Απευθυνόμενος στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας στο μόνιμο προσωπικό υπογράμμισε ότι “η Πολιτεία πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα, προκειμένου να φροντίσει, ώστε και οι συνθήκες δουλειάς και αφοσίωσης σας στην πατρίδα να είναι οι καλύτερες δυνατές και οι δυνατότητες όσον αφορά την μέριμνα για το προσωπικό να είναι ακόμη περισσότερες, καθώς το πιο σημαντικό όπλο είναι το ανθρώπινο δυναμικό”.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Κέντρο Κυκλικής Καινοτομίας Τήλου και να ενημερωθεί αναλυτικά για όλη τη διαδικασία που ακολουθείται και τις εργασίες που γίνονται βήμα προς βήμα και έχουν οδηγήσει την Τήλο να είναι πρωτοπόρος στην ανακύκλωση και στην επίτευξη του στόχου για μηδενικά απόβλητα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις