Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας – Ερντογάν: Με καθυστέρηση η συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη

Τσίπρας – Ερντογάν: Με καθυστέρηση η συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη
Φωτογραφία αρχείου

Με καθυστέρηση μίας ώρας αναμένεται να αρχίσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Αλέξης Τσίπρας και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να συναντηθούν στις 18.30 (ώρα Ελλάδας), ωστόσο το τετ α τετ των δύο ηγετών αναμένεται να αρχίσει μία ώρα αργότερα, καθώς καθυστέρησε η ομιλία του Τούρκου προέδρου στις εργασίες της 73ης Συνόδου “Νέλσον Μαντέλα” της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην οποία λαμβάνουν μέρος 84 αρχηγοί κρατών και 44 αρχηγοί κυβερνήσεων.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον πρόεδρο της Τουρκίας ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, όπως η κατάσταση στο Αιγαίο, το Κυπριακό, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καταστήσει σαφές προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει το θέμα της χρηματοδότησης και ενίσχυσης της Τουρκίας για το προσφυγικό, επισημαίνοντας του παράλληλα ότι τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις