Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας για θάνατο Γ. Μιχαηλίδη: Έφυγε ένας διανοούμενος αγωνιστής της Δημοκρατίας – Συλλυπητήρια όλου του πολιτικού κόσμου

Τσίπρας για θάνατο Γ. Μιχαηλίδη: Έφυγε ένας διανοούμενος αγωνιστής της Δημοκρατίας – Συλλυπητήρια όλου του πολιτικού κόσμου
φωτογραφία: Eurokinissi

Την προσωπικότητα και την προσφορά του σκηνοθέτη Γιώργου Μιχαηλίδη εξαίρουν, με αφορμή τον θάνατό του, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, καθώς και το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

“Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ένας διανοούμενος, αγωνιστής προσηλωμένος στο ιδανικό της Δημοκρατίας, ιδρυτής του Ανοιχτού Θεάτρου και του θεάτρου της Νέας Ιωνίας, σημάδεψε με την προσφορά του τον μεταδικτατορικό μας πολιτισμό”.

Αυτό αναφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter για τον θάνατο του Γιώργου Μιχαηλίδη, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του σκηνοθέτη Γιώργου Μιχαηλίδη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με την ακόλουθη δήλωση:

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρετούμε ένα σπουδαίο θεατράνθρωπο, μια εμβληματική προσωπικότητα που σημάδεψε το ελληνικό μεταδικτατορικό θέατρο, τον Γιώργο Μιχαηλίδη. Η πολύπλευρη προσφορά του στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο, τη διδασκαλία και τη συγγραφή, αφήνουν ξεχωριστή παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Ιδρύοντας το θέατρο της Νέας Ιωνίας, έσπασε στεγανά, έφερε με ουσιαστικό τρόπο το ευρύ κοινό σε επαφή με τη θεατρική τέχνη και άφησε για πάντα το δικό του προσωπικό στίγμα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.

Απόσπασμα από το συλλυπητήριο μήνυμα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

“Ένας σπουδαίος άνθρωπος του θεάτρου και του πνεύματος, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, δεν είναι πια κοντά μας”. “Σημάδεψε με το έργο του το μεταδικτατορικό θεατρικό τοπίο της χώρας” και που “έφυγε” το βράδυ της Κυριακής αφήνοντάς μας φτωχότερους”.

Η Λαϊκή Ενότητα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης υπήρξε σκηνοθέτης με πλούσιο έργο στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση όπου είχε γράψει δικά του σενάρια και είχε σκηνοθετήσει εξαιρετικές σειρές όπως : “Συμβολαιογράφος”, “Λαυρεωτικά”, “Άθλιοι των Αθηνών”, “Κάθοδος”, “Θυσία” κ.α.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις